Üniversitemizde “Veri Odaklı Sosyal Çözüm Kampı”

29.12.2023
Büyük Veri Koordinatörlüğü

Üniversitemiz Büyük Veri Koordinatörlüğü ve Sosyal İnovasyon Ajansı iş birliğiyle "Veri Odaklı Sosyal Çözüm Kampı"nın ikincisi SİA Big Data Hub'da gerçekleştirildi.

Kampta, lisans veya lisansüstü eğitimi devam eden 24 öğrenciye, toplumsal sorunların veriye dayalı tespiti ve bu sorunların sürdürülebilir, yenilikçi, aynı zamanda toplumsal değerlere uygun çözümlere ulaşması aşamaları anlatıldı.

Katılımcılara, "Sosyal Fayda Odaklı Veri Çözümleri, Veri Kaynakları, Veri Madenciliği Olgusu, Veri Ön İşleme ve Uygulamaları, Veri Görselleştirme, Veri Raporlama" başlıklarında uzman eğitmenler tarafından eğitimler verildi ve atölyeler düzenlendi.

Atölyelerle katılımcılar, belirledikleri sosyal sorun üzerine veriler topladı, analiz etti ve görselleştirdi. "Çözüm ve Raporlama" atölyesi sonucunda düzenledikleri içerikleri raporlayan katılımcılar, hazırladıkları infografikleri sundu.