Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
31.10.2019

Fakültemize Erişim Alanında Mavi ve Turuncu Bayrak Ödülü Verildi

Yükseköğretim Kurulu her yıl engelli öğrencilerin sorunlarına çözüm üretebilmek, daha etkin bir eğitim-öğretim ortamının oluşturulmasına katkıda bulunabilmek ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere üniversitelere “Engelsiz Üniversite Ödülleri” veriyor. Bu yıl Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi, Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişim kategorisinde “Mavi”, Mekânda Erişim kategorisinde ise “Turuncu” bayraklara layık görüldü.

“Engelsiz Üniversite” vizyonu ile kurulduğu günden bu yana tüm yerleşkelerinde erişilebilirlik standartlarına uygun bir mimari anlayışı sürdüren Necmettin Erbakan Üniversitesi, 100’e yakın engelli öğrenciye tümüyle erişilebilir eğitim imkânları sunmaktadır. Üniversite bünyesindeki “Engelsiz Öğrenci Birimi” ile de Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli ortamın hazırlanması, bu alanda yapılacak çalışmalarda işbirliği modeli geliştirmek, tüm programların engelliler için erişilebilir hâle gelmesi için gerekli çalışmalar yürütülmektedir.