Meram Meslek Yüksekokulu
28.05.2024

Biyosemiyotik Analiz Projesi

Meram MYO Grafik Tasarımı 1.sınıf öğrencilerimiz Biyosemiyotik Analiz Projesini tamamladı. Doğada bulunan göstergelerin analizinin yapıldığı projede, çevremizdeki pekçok nesnede gizli anlamlar olduğu tespit edildi. Şehrin kalabalığına uzaktan bakmanın, bir ağacın yere düşen gölgesinin, bir arının çiçekten bal yapmasının anlamlarını yorumlayan öğrencilerimiz çektikleri güzel fotoğraflarla doğada ders yapmanın keyfine vardılar. Proje koordinatörü Öğr. Gör. Hümeyra Uslu Circir bir çeşit anlam arama, gizli olan mesajı ortaya çıkarma olan Semiyoloji dersinin doğayla iç içe yürütülmesinin önemine vurgu yaparak, sokakta karşımıza çıkan her şeyin bir anlam ürettiğini, bir mesaj ilettiğini bunları okuyabilmenin önemli olduğunu söyledi. Etkinliğe katılan Grafik Tasarımı Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Serpil Yakut ise öğrencilerin dogadan güzel kareler yakaladıklarını söyleyerek Yaradanın sunduğu her şeyde gerçek anlamın vücut bulduğunu ifade etti.
Öğrencilerin gözlem ve çekimleri, göstergebilimsel analizleri ve toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.