Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı
19.09.2024

2024-2025 Akademik Yılı Beslenme Yardımı-Yemek Bursu İlanı

Yemek bursu verilecek öğrencilerin sayılarının belirlenmesi

 Her eğitim-öğretim yılı başında, geçmiş yıllardaki uygulamalar, ihtiyaçlar ve elde edilen performans verileri ile bütçe imkânları ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 46’ncı maddesinde belirtilen sınırlar dikkate alınarak, maddi imkânı yeterli olmayan öğrencilere verilecek ücretsiz yemek burs sayısı Daire Başkanlığının teklifi üzerine Üniversite Yönetim Kurulu tarafından tespit edilir. Tespit edilen miktarın %10'luk kısmı Rektörlüğün belirleyeceği ihtiyaç sahibi öğrenciler için saklı tutulur. Yemek bursu verilecek öğrencilerde Madde-8 de belirtilen şartlara ilaveten aylık aile geliri brüt asgari ücret tutarının altında olan öğrenciler başvurabilir. (Yanlış beyan verilmesi durumunda yemek bursu iptal edilerek geriye dönük yemek bedelleri tahsil edilir.)

Başvuru şekli, zamanı ve öğrencilerin seçimi ile başvuru ilanı

 

Madde 1- (1) Daire Başkanlığı tarafından yemek verilecek öğrencilerin tespiti için başvuru ilanı, her eğitim-öğretim yılı başında Üniversite web sitesinde yayınlanır.

  1. Yemek bursundan faydalanmak isteyen öğrenciler, üniversite web sayfasında ilan edilen duyuruda belirtilen adrese online olarak başvurabilir.
  2. Başvuru ilanının şekli, online başvuru formu, başvuru kriterleri ve ilan süresi Daire Başkanlığı tarafından değiştirilebilir.

Başvuruların değerlendirilmesi
 

Madde 2- (1) Online başvuru sonucu yemek bursu almaya hak kazanan (asil ve yedek) öğrencilerin listesi üniversite web sitesinde ilan edilir. Yemek bursu almaya hak kazanan öğrencilerin Daire Başkanlığınca belirlenen tarihte başvuru yerine bizzat giderek kayıt yaptırmaları gerekir.

  1. Yemek bursu almaya hak kazanan öğrencilerin, bu haktan hangi tarihler arasında faydalanacakları Üniversite web sitesinde yayınlanır.
  2. Kayıt esnasında başvuru formunda sunulan bilgilerin doğruluğunu teyit edici bilgi ve belgelerin ibrazı esastır.
  3. Asıl ve yedek olarak belirlenen aday listesi, eğitim-öğretim yılı bahar dönemi sonuna kadar geçerlidir.
  4. Yemek Bursu Online Başvuru formlarını eksik, yanlış veya yanıltıcı bilgilerle dolduran ve belge ibraz etmeyen öğrencilerin başvuruları kabul edilmez ve geçersiz sayılır.
  5. Burs hakkı kazanan öğrenciler başkanlığımız tarafından belirlenen yer ve sürede yüklemelerini yapabileceklerdir.
  6. Yemek bursu hakkını kullanmayan veya yemek bursunu başkasına kullandırmak gibi hakkını kötüye kullanan öğrencilerin yemek bursu kesilir ve yerine yedek sırasına göre sırası gelen öğrenciye verilir.

Yemek Bursunun verilme şekli ve süresi
 

Madde 3- (1) Yemek bursu almaya hak kazanan öğrenciler, bu haktan bahar dönemi sonuna kadar yararlanabilirler.

  1. Yemek bursundan yararlanan her bir öğrenci kart satış görevlisince takip edilerek bursun etkin ve verimli kullanılması sağlanacaktır.
  2. Yüklenen ve mazeretsiz olarak ayda iki defa kullanılmayan burslar iptal edilerek yedek listesine göre hak sahiplerine verilir.
  3. Öğrenciliğinin sona ermesi durumunda yemek bursu da sona erer.
  4. Yemek bursu verilme şekil ve süreleri Daire Başkanlığı tarafından değiştirilebilir.
 

Madde 4- Aşağıda belirtilen öğrenciler ilan ve değerlendirmeye tabi tutulmaksızın talep ettikleri taktirde doğrudan yemek bursundan faydalanabilir:

  • 1. derece şehit veya gazi yakını olduğunu belgelendiren öğrenciler,
  • Sağlık Raporu ile belgelemek şartıyla %70 ve daha fazla engeli bulunan öğrenciler.

Her öğrenci yemek bursu ve kısmi zamanlı olarak çalışma hakkının yalnız birisinden yararlanabilir.

Yemek bursu almaya hak kazanan öğrencilerin listesi

Madde 5-
 Yemek bursu almaya hak kazanan öğrencilerin listesi Üniversite web sayfasında ilan edilir.

Başvuru İçin tıklayınız