Anasayfa

İNŞAAT BÖLÜMÜ

Amaç: İnşaat Bölümü-İnşaat Teknolojisi Programımız, İnşaat sektörünün gerek üretim ve gerekse satış sonrası hizmet kademelerinde ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman gücünün çağın beklentilerini karşılayacak kalite ve hizmet felsefesine uygun olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla iki yıllık eğitim veren bir Yüksek Öğretim Programıdır.

Misyon: İnşaat Bölümü-İnşaat Teknolojisi Programı, bilimsel ve teknik düşünme ve analiz yeteneklerini kazanmış, edindiği bilgi ve beceriyi her alanda toplum yararına etkin biçimde kullanabilen, öğrendiklerini uygulama alanlarına aktarabilen, inşaat sektöründeki diğer disiplinlerle birlikte çalışma becerisine sahip, evrensel değerlere inanan, üstün nitelikli ara eleman yetiştirmeyi ve bilimsel üretkenliği kendisine görev edinmiştir.

Vizyon: Vizyonumuz, büro ve şantiye çalışmalarında yapılması gereken işleri sevk ve idare edebilen ve bu amaçla ihtiyaç duyulacak stratejileri geliştirebilen ve uygulayabilen, alanıyla ilgili teknolojiye vakıf ve bunları sürekli yenileyebilen; iş dünyasında en çok aranılan teknik elemanlardan olacak şekilde mesleki bilgilerle donatılmış, çağdaş, girişimci, kendine güvenen, uluslararası düzeyde bilgilere sahip mezunlar yetiştirmektir.

Programın Dili: Türkçe

Kabul ve Kayıt Koşulları: YÖK'ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.

Ölçme Esasları (Sınavlar): 

a) Ara sınav: Her ders için her yarıyılda en az bir ara sınav yapılır.

b) Genel sınav: Bir dersin genel sınavı, o dersin tamamlandığı yarıyıl veya yılsonunda yapılır. Genel sınava, devam zorunluluğunu yerine getiren ve uygulamalı olan derslerin uygulamalarından başarılı olan öğrenciler girebilir.

c) Bütünleme sınavı: Bir dersin bütünleme sınavı, o dersin genel sınavının bitiminden sonra akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapılır. Bu sınava genel sınava girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen veya girdiği halde sınavda yeterli başarıyı sağlayamayan öğrenciler girebilir.

ç) Tek ders sınavı: Mezuniyetleri için tek dersi kalan öğrenciler, dilekçe ile başvurmaları halinde bütünleme sınavını takip eden bir ay içinde fakülte ve yüksekokullarca açılacak tek ders sınavına girerler.

d) Muafiyet sınavı: Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için zorunlu yabancı dil dersi veya yabancı dil hazırlık sınıfında okumak durumunda olan öğrenciler için ilgili dil dersinden yarıyıl başında bir sınav açılır.

e) Mazeret sınavı: Mazeret sınav hakkı, mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere tanınır. Ara sınavlara girme hakkı olduğu halde bu sınavlara giremeyen öğrencilerden haklı ve geçerli mazeretleri ilgili yönetim kurullarınca kabul edilenler, ara sınav haklarını aynı yarıyıl içinde, dekanlık veya yüksekokul müdürlüğünce tespit ve ilân edilen gün, yer ve saatte kullanırlar.

Mezuniyet Şartları: Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için o programdaki bütün dersleri almış ve başarmış olması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Bir programdaki toplam AKTS kredisi, Yükseköğretim Kurulunca ilgili programın yer aldığı diploma düzeyi ve alan için yükseköğretim yeterlilikler çerçevesine göre belirlenen kredi aralığına göre, iki yıllık önlisans programları için 120’dir.

İstihdam Olanakları: İki yıllık eğitimden sonra inşaat sektöründe; barajlar, enerji üretim tesisleri, yollar, havaalanları, kentsel mekânlar, fabrikalar, hastaneler ve diğer tüm yaşamsal mekânlar ile o mekânları yaşanılır kılabilecek tüm altyapı ve şantiyelerde gayrimenkul değerleme şirketlerinde iş bulma imkânlarına sahiptirler.

Üst Derece Programlara Geçiş: ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavda başarılı olan öğrencilerimiz aşağıdaki alanlarda dört yıllık lisans programlarından birine kayıt yaptırma hakkı kazanırlar.

  • İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ
  • MİMARLIK
  • KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM

Bağlı Kalın