Yöresel Bolu Mutfağı
Başkanlığımız Beslenme Birimi Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Yöresel Lezzet Günleri kapsamında, 13 Haziran 2025 Cuma günü Üniversitemiz yemekhanelerinde Bolu mutfağından seçkin tatlar sunuldu.
Öğrenci ve personelimizin damak zevkine hitap eden menü, geleneksel Türk mutfağının önemli duraklarından biri olan Bolu’nun yöresel yemeklerinden oluştu. Yoğun ilgi gören etkinlikte, katılımcılar hem lezzetli bir öğün yedi hem de kültürel bir deneyim yaşadı.
Zengin içeriğiyle dikkat çeken menüde Mengen Çorbası , Mengen Pilavı , Abant Kebabı ve tatlı olarak Göynük Dikbörek yer aldı. Anadolu’nun en köklü mutfaklarından biri olan Bolu'nun özgün tatlarını üniversite mutfağına taşıyan bu özel gün, katılımcılardan tam not aldı.