Üniversite Anasayfa
13 Mayıs 2025 | Kurumsal

Türkiye'de İlk ve Tek! Yemekhanelerimizde Yöresel Yemek Günleri

Yöresel Yemek Günleri

Başkanlığımız Beslenme Birimi Şube Müdürlüğü Türkiye’de Üniversite kampüslerinde bir ilk olan örnek bir projeye imza atıyor. Üniversitemiz yemekhanelerinde hayata geçirilen "Yöresel Yemek Günleri" uygulamasıyla, Türkiye’nin dört bir yanından geleneksel lezzetler öğrencilerle buluşuyor.

Kültürel mirasın korunması ve yaşatılması amacıyla başlatılan bu özgün uygulama, üniversite öğrencilerine memleket özlemini bir nebze de olsa giderecek tatlar sunarken; aynı zamanda Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü tanıtmayı hedefliyor.

Farklı bölgelere ait yöresel yemeklerin menüde yer aldığı bu etkinlik sayesinde öğrenciler ve personeller, sadece karınlarını değil, gönüllerini de doyuruyor. İlk etapta Yöresel Konya Mutfağı ve Yöresel Gaziantep Mutfağından özenle seçilen yemekler sunulurken, ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin tüm yörelerini kapsayan bir yemek takvimi hazırlanması planlanıyor.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak, “Bu proje ile hem kültürel çeşitliliğe dikkat çekmek hem de öğrencilerimizin memleketlerinden uzak oldukları süreçte tanıdık tatlarla moral bulmalarını amaçlıyoruz. Türkiye’de Üniversite yemekhanelerinde ilk kez gerçekleştirilen bu uygulamanın farkındalık oluşturarak güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz”.

Başkanlığımız, bu yenilikçi uygulamayla Üniversitemizin yalnızca eğitimde değil, sosyal yaşamda da öncü olma hedefine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Not: Söz konusu menüye Başkanlığımız web sitesi KampüsKart kısmından ulaşabilirsiniz.