Öğrenci
Akademisyen
Aday Öğrenci
Üniversite Anasayfa

Hakkımızda

Necmettin Erbakan Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü 2011 yılında kurulmuş ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında %30 İngilizce olacak şekilde eğitime başlamıştır. İngilizce hazırlık sınıfına dayalı lisans öğretimi, normal eğitim olarak tek program halinde yürütülmektedir. Öğretim ve araştırma etkinliklerinin temel unsuru olan akademik personel; iki Profesör, iki Doçent, üç Dr. Öğretim Üyesi, bir Arş. Görevlisi Dr. ve bir Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır.

Uçak Mühendisliği hava içinde hareket eden uçak, helikopter, multikopter, insansız sistemler ve roket gibi araçlar ile silah sistemlerine ait mermi gibi yapıların tasarımını, analizini, üretimini ve geliştirilmesini amaçlayan bir mühendislik dalıdır. Bu mühendislik dalında, aynı zamanda, söz konusu araçların bakım, onarım ve işletimine ilişkin beceri geliştirebilmek için gerekli altyapı da kazanılmaktadır. Uçak mühendisliği, bunların dışında kara taşıtları gibi diğer endüstri dallarını ilgilendiren konularda da araştırma-geliştirme ve tasarım etkinliklerine katkıda bulunur. Dolayısıyla Uçak Mühendisliği savunma ve uçak endüstrisinden otomotiv endüstrisine kadar uzanan geniş bir yelpazede kendisine yer bulmaktadır.

Kariyer İmkanları

 

Uçak Mühendisleri temelde ticari bir havayolu firmasında uçakların genel bakımından sorumlu bir mühendis olarak çalışabilecekleri gibi Savunma Sanayinde savaş uçağı, insansız hava araçları (İHA), helikopter ve füze geliştirme işlerinde de aktif olarak çalışabilirler. Ayrıca otomotiv, endüstri başta olmak üzere birçok sanayi firmasında kariyer geliştirme imkanlarına sahiptirler.

Uçak Mühendisliği Bölümünü başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler Türkiye ve dünyada birçok kurum ve kuruluşta iş bulabilirler. Uçak Mühendisliğinden mezun olan kişilere Uçak mühendisliği diploması verilir ve Uçak mühendisleri aşağıda verilen kurumlarda görev bulabilirler:

 

- Türk Hava Yolları (THY)

- Türk Havacılık Sanayi (TAI-TUSAŞ)

- Türk Motor Sanayi (TEI)

- TÜBİTAK SAGE/TÜBİTAK UZAY

- Roketsan

- Hava İkmal Bakım Merkezleri (HİBM)

- Ticari Havayolu Şirketleri (Pegasus, Atlas Jet, MNG Kargo vs.)

- Otomotiv sanayi (Isuzu, BMC, Renault, Hyundai, Mercedes)

- Endüstri (Arçelik, Beko, Infotron , AEG, Bosch, Momentus)

- Kamu : Belediye, Bakanlık, Savunma Sanayi Planlama Koordinasyon Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

- Üniversiteler: Akademisyenlik

- Yurtdışı : NASA, Airbus, Boeing, Üniversiteler, Özel sektör