Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Kariyer Sohbetinde Öğrencilerle Buluştu

03.05.2024

“Geleceğin Yol Haritası ve Gençlerle Kariyer Sohbeti” programında öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, gençlere gelecekleri ve kariyer planlamalarıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Karatay’da eğitim hayatlarını sürdüren lise öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik, Karatay Belediyesi tarafından Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.



Hedefiniz, Planlamanız, Azminiz, Sabrınız Tevekkülünüz Olmalı
Gençlerin kariyerlerini planlamada ve hayata geçirmede uymaları gereken hususları ve tecrübelerini tek tek öğrencilerle paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “İnsanların elde ettiği başarıda, bulunduğu şartların ve sahip olduğu imkanların büyük bir payı bulunmaktadır. Cenab-ı Hakk’ın verdiği akıl ile zekanın büyük bir rolü vardır. İnsan da bunları harmanlayıp çalışarak başarı elde eder. Başarı için öncelikle bir hedefiniz, planlamanız olacak, hırstan uzak bir azminiz olacak, gayretiniz, bitmeyen tükenmeyen bir enerjiniz olacak, sabrınız, tevekkülünüz olacak ve elbette bir de nasibiniz olacak. İşte sizleri başarıya götürebilecek veya bir işi başarmanıza yardımcı olacak şeyler bunlardır. Dahası, her bir bireyin ortaya koyabildiği potansiyeli onun başarısıdır. Çünkü herkesin potansiyeli farklıdır. İşini iyi yapabilmek, mutlu olmak, nasibine razı olmak, tevekkül edebilmek sizleri başarıya götürecektir. Ömür çok kısa ve her anını değerlendirmek önemlidir. Onun için de bol bol okuyun, yabancı diller öğrenin, çok çalışın” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu'nun konuşmasının ardından soru cevap bölümü ve hediye takdimi ile program sona erdi. 

Paylaş