2013 ve 2014 TÜBA-GEBİP Ödüllerinden Biri Üniversitemiz Öğretim Üyesine

26.06.2014

TÜBA’nın 2013 yılı ile 2014 yılı ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) kazanan isimler belli oldu.

GEBİP 2013 yılı uygulamasında Doğa, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanında toplam 26, GEBİP 2014 yılı uygulamasında ise 15 bilim insanına ödülleri, 23 Haziran 2014’te Ankara’da düzenlenen törenle takdim edildi.

GEBİP, uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla bu programı her yıl düzenleniyor.

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi  Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senar Aydın Özcan,  Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünü almaya hak kazandı. Doç. Dr. Senar Aydın ödülünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.

Doç. Dr.  Senar Aydın;  "Hastane atıksularında ve atıksu arıtma tesisinde farmasötik bileşiklerin araştırılması ve ekotoksikolojik risk değerlendirmesi"  projesiyle ödül almaya hak kazandı.