“4. Türk Müziği Günleri”, Türkiye’yi Sahnede Bir Araya Getirdi

07.06.2024
Türk Müziği Devlet Konservatuvarı

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül’ün Genel Sanat Yönetmenliğinde gerçekleştirilen “4. Türk Müziği Günleri”nin dördüncü gününde icra edilen “Mülâki II” adlı konser; Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı lisans öğrencileri, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yüksek lisans ve doktora talebelerinin katılımıyla oluşan muazzam bir koro ile icra edildi.

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen konser, hüzzam makamında solo ve koro eserlerle başladı.



Programın ikinci bölümünde, lisans ve lisansüstü öğrencilerin sahnede yerini almasıyla oluşan koro tarafından, “bir araya gelmek, buluşmak, kavuşmak” anlamlarına gelen ‘Mülaki’ kelimesinin anlamıyla örtüşen; sevgiye, dostluğa, birliğe, kardeşliğe, insana dair güzelliklere, hatıralara vurgular yapan rast makamında eserler icra edildi.



Konserde konuşan Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Mehmet Gönül, programda “Birlikten kuvvet doğar.” sözünün tezahür ettiğini kaydederek, birlik duygusunun millet olma şuurunda ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Dinleyenlerden büyük beğeni toplayan konser, koroda yer alan öğrencilerin, programın Genel Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Mehmet Gönül’e çiçek takdimi ile sona erdi.

Paylaş