AKADEMEDYA’ya TRT’den İki Ödül

12.10.2017
Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Bu yıl TRT tarafından 3’üncüsü gerçekleştirilen Genç İletişimcilere destek olmak, onların yenilikçi yönlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen  “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu.

Ankara TRT Arı Stüdyosu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde Üniversitemiz de yerini aldı. TRT’nin misyonunu genişleterek dünyanın önemli yayıncılık merkezlerinden biri olduğunu dile getiren TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, yarışmanın zamanın ruhunu okuyabilen, milli bir duruşla evrensel değerleri temsil eden yayıncıların yetişmesi için gençlere sunulmuş bir imkân olduğunu söyledi.

TRT tarafından düzenlenen yarışmada "Radyo Yayıncılığı", "Televizyon Yayıncılığı", "Sesli Görüntülü Haber Yayıncılığı" ve "Yeni Medya Yayıncılığı" olmak üzere 4 ana ve 15 alt dalda ödüller dağıtıldı.

Yarışmaya Üniversitemiz bünyesinde kurulmuş olan Akademedya Araştırma ve Uygulama Merkezi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri 6 eserle başvuruda bulundu. Değerlendirmeler sonucunda Mücahit Karcı “Yeni Medya” kategorisi “Blog” alt dalında “Aşk-ı Konya” eseriyle 1.liğe layık görülürken “Sesli Görüntülü Habercilik” kategorisi “Haber Fotoğrafı” alt dalında “Her şeye Rağmen” eseriyle Harun Şen ise 2.lik ödülünü kazandı.

Karcı ve Şen kazandıkları ödüllerle Üniversitemize, TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmasında ilk ödül heyecanını yaşattı.

Paylaş