Geleceğin Beyinleri Bilim Merkezinde Ödüllendirildi

24.10.2016

Konya Büyükşehir Belediyesi, Üniversitemiz, Selçuk Üniversitesi,  TÜBİTAK ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Türkiye Liseler Arası Sosyal Bilimler Makale Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenler Bilim Merkezinde düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldı.

Yarışmaya katkı yapan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya misyonu olan bir şehir. Biz lider ülke hedefine ulaşamazsak bu coğrafyada işimiz zor. Buna ulaşmak için her kuruluşun, her meslek grubunun, her şehrin, her idarenin, her ferdin çalışması gerekiyor” dedi.

Şehrin eğitim hayatına farklı açılardan katkı yapmaya çalıştıklarını belirten Akyürek, “Bu yaş gruplarında temayüz eden gençlerimiz geleceğin liderleridir. Türkiye’nin gelecekteki yönetiminde büyük roller oynayacağınızı unutmayın. Bu sıralardayken hedeflerinizi doğru koyun, güzel çalışmalar yapın, birikiminizi artırın, geleceğe hazırlanın. Belki sizler ülkemizi 2023 ve daha ileri hedeflerde taşıyıcıları, liderleri olacaksınız. Bu duyguyu kaybetmemek gerek.” dedi.

Bu Projeyle Yetişen Gençlerden Ülke Bir Hayli İstifade Edecektir

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, “Sosyal Bilimler Liseleri kurulduğunda Türkiye’nin yeni bir bakış açısı yakaladığını, geleceğe dönük yeni bir adımı, yeni bir stratejiyi uygulamaya koyduğunu düşündük. İnşallah bu projeyle yetişen gençlerden ülke bir hayli istifade edecektir.” diye konuştu.

Yarışmanın, projenin ikinci ayağı olduğunu belirten Şeker, başta yarışmaya katılan gençler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programa katılan Azerbaycan İlimler Akademisi Başkan Yardımcısı İsa Habibbayli de “Mevlana Celaleddin Rumi dünya felsefesinin zirvelerinden biri demektir. İnanıyorum ki, Mevlana’nın devamı niteliğinde gençler Türkiye’de yetişecek. Türk dünyası da bundan gurur duyacak” dedi.

Türkiye’nin Güçlü Bir Ülke Olmaktan Başka Şansı Yok

Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, sosyal bilimler alanında Türkiye’nin hak ettiği seviyelere gelmesi konusunda projeyi çok önemli bulduğunu belirterek, başta Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemiz olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etti.

Türkiye’nin güçlü bir ülke olmaktan başka şansı olmadığını belirten Acar, “Türkiye güçlendiği ölçüde, bizi çok da sevmeyen unsurların aklınıza gelen ve gelmeyen yollarla saldırıları artıyor. Bu saldırılar devam edecek ama biz millet olarak bu mücadelemizden anlımızın akıyla çıkacağız. Bu bakımından siz gençlerin üzerine de çok büyük sorumluluk düştüğünü belirtmek istiyorum.” dedi.

Sosyal Bilimler alanındaki gelişmenin, sürekli bir gelişme için altyapısal bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Acar, sosyal bilimlerin sanıldığından daha önemli olduğunu kaydetti.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, yarışmayı sosyal bilimler alanında yeni beyinleri bulma ve ülke geleceğinde etkin ve verimli olarak yönlendirme amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan’ın da katıldığı programın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Türkiye genelinden 20’den fazla şehirden 400’den fazla lise öğrencisinin danışman öğretmenleri ile katıldığı yarışma; Siyaset Bilimi-Uluslararası İlişkiler, Tarih-Coğrafya, Din ve Ahlak, Dil ve Edebiyat, Medya-İletişim ve Psikoloji-Sosyoloji-Felsefe olmak üzere 6 ana alanda düzenlendi. Yarışmada her dalda birinci olan öğrenciye 2 bin 500 lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira, mansiyon alan öğrencilere de 750 lira verildi.

Paylaş