KONDİL’den Mısırlı Moamen Elhusseini Türkçe Konuşma Yarışmasında Birinci Oldu

13.05.2016
Türkçe Öğretimi UAM (TÖMER)

21 üniversitenin Türkçe Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde eğitimlerini sürdüren 21 öğrencinin katıldığı, Kâtip Çelebi Üniversitesi Çiğli Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen Türkçe Konuşma Yarışmasında KONDİL öğrencisi Mısırlı Moamen Elhusseini birinci oldu.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanı ve yarışmanın Seçici Kurul üyesi Prof. Dr. Turan Karataş, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, geçen yıldan bu yana Türkiye'ye gelen öğrencilerin Türkçeyi çok daha iyi öğrendiklerini belirtti.

Yarışmanın daha kurumsal bir yapıya bürünmesi ve etkinliğe daha fazla üniversitenin katılması gerektiğini ifade eden Karataş, Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde yarışmanın başka ülkelere de taşınabileceğini ifade etti.

Yarışmanın Seçici Kurulu'nda, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. Turan Karataş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Öğrenciler Dairesi Kültürel ve Sosyal Rehberlik Koordinatörü Selman Bayer, TRT spikeri Funda Koray ile Türk Dil Kurumu Temsilcisi Prof. Dr. Gürer Gülsevin yer aldı.

Yarışmada birinciliği Necmettin Erbakan Üniversitesi KONDİL’den Mısırlı Moamen Elhusseini, ikinciliği Uludağ Üniversitesinden Nijerli Mohamed Alitine Maman, üçüncülüğü de Ege Üniversitesinden Filistinli Yara Abu Hussien kazandı.


Paylaş