Kur’an-ı Kerim İngilizce Meal Yarışması Finali ve Ödül Töreni

25.04.2014
Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, TİMAV,  Selçuklu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen  “Kur’an-ı Kerim İngilizce Meal Yarışması”nın Final ve Ödül töreni Konya Ticaret Odasında gerçekleştirildi. Törene;  Konya Milletvekili Cem Zorlu, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Saim Arıtan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Acar, TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz, öğretim üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

İki etaptan oluşan yarışmanın 1. Etabı liseler arasında saat 10.00’da ve 2. Etabı üniversiteler arasında saat 14.00’da gerçekleşti.

İlahiyat Fakültemiz hazırlık sınıfı öğrencilerinden Zübeyir İnce’nin Kur’an tilavetinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Açılışta konuşan TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz şunlara değindi: “Bu sene yarışmanın ikincisini düzenliyoruz. Yarışmayı İngilizce olarak düzenlememizin nedeni ise; İngilizce dünya dili ve bir Müslüman ise insanlığa seslenmek zorunda. Kur’an-ı anlayabildiğimiz ve yaşayabildiğimiz kadarıyla tüm insanlığa da duyurmamız gerekiyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay selamlama konuşmasında: “Bugün önemli bir proje hayata geçiyor. Selçuklu Belediyesi olarak bu tür hizmetlerin içinde yer almaya gayret ediyoruz. Tüm dünya ile iletişim içinde olmak için İngilizce meal yarışması çok uygun bir program. Bu programın bir başlangıç olmasını temenni ediyor tüm yarışmacılara başarılar diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş: “ Artık İngilizce bir dünya dili Kur’an-ın da bu dilde yaygınlaşması çok önemli. Dünya yaşlandıkça gençleşen Kur’an-ı hayatımıza geçirince bir önemi olacak.” dedi.

Programın iki yıl önce başlayan serüvenini kısaca özetleyerek konuşmasına başlayan İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Saim Arıtan şunlara değindi: “ Bugün dünyanın en etkili iletişim aracı ve zamanımızın dili İngilizce. Bu yıl üniversite ve liseler arasında yarışmayı düzenledik.  Kur’an-ı yaşamak ve yaşatmak için düzenlediğimiz bu yarışmanın başarılı geçmesi dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum.”

Konya Milletvekili Cem Zorlu: “ Kur’an söz konusu olduğunda bazen söylenecek çok şeyler vardır bazen de Kur’an konuşur biz dinleriz. Kur’an-ı sadece okuyup geçmemeliyiz, her anımız Kur’an ile olmalı. Davranış ve yaşayışımızla her alanda Kur’an-ı hayatımıza geçirmeliyiz. Günün en az yarım saatini ayırdığımız bir hayat arkadaşımız olmalı. Bu yarışmaya katılan herkes manevi ödülünü almıştır. Şimdi de maddi ödül için tören yapıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Yarışmanın ikinci etabında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “ Okumak, anlamak, fehm etmek ve tefekkür etmek bize bir emir olarak verilmiştir. Kaybedeni olmayan yarışma olarak gördüğümüz bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesile ile zaman ayırıp görevimizi ifa ederek kendimizi yetiştirmeliyiz. Hepinizi selamlıyor, saygılar sunuyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Liseler arasında gerçekleşen yarışmanın  1.  2.  ve 3.’leri :

1. Türkiye Tes-iş Sendikası Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi

2. Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu Fen Lisesi

3.Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Üniversiteler arasında gerçekleşen yarışmanın  1.  2. ve 3.’leri :

1. Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

2. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi

3. Üniversitemiz Tıp Fakültesi

Yarışma sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker birinciye ödülünü takdim ederek katılımcılarla toplu fotoğraf çekildi.

 

Paylaş