Madalyalı Aşçılar Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i Ziyaret Etti

04.03.2016
Turizm Fakültesi

25 Ülkeden 2 bin yarışmacının katıldığı 14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde madalya alan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Hatice Ferhan Nizamlıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ümit Sormaz da hazır bulundular.

1 Gümüş 3 Bronz Madalya

Prof. Dr. Raif Parlakkaya, 11-14 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenen  25 Ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2 bin yarışmacının katıldığı, 25’i yabancı 100 jüri üyesinin oy verdiği 14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde “Üniversite Düzeyi Makarna Yarışması” dalında Barış Kahraman’ın gümüş madalya; “Yılın En İyi Üniversitesi”  dalında da Bulut Ertosun, Cemre Bükrük ve Ümit Güneş’in ise bronz madalya kazandığını söyledi.

Prof. Dr. Hatice Ferhan Nizamlıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ümit Sormaz da bölüm olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. 2 mutfak 1 servis atölyesi ve 1 pastaneden oluşan 4 ünitelik uygulama atölyesinde son teknoloji ürünü teçhizatlarla eğitim verdiklerini söyleyen öğretim üyeleri Türkiye’de ünlü şeflerin de zaman zaman deneyimlerini paylaşmak için NEÜ’ye geldiğini ve öğrencilerin bu etkinliklerden bilgi birikimi olarak ciddi anlamda istifade ettiğini söyledi. 

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Gastronomi bölümünün faaliyetlerini takdir ile karşıladıklarını belirterek,  geleceğe güvenle bakan güzel insanlar yetiştirmek için Üniversitenin tüm imkânlarını öğrencilerin kullanımına açtıklarını vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden  Şeker, bundan sonraki süreçte de maddi ve manevi desteklerle öğrencilerin yanında olacağının altını çizdi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

Paylaş