ODTÜ - BOEING İnsansız Hava Aracı Yarışmasından Öğrencilerimize Ödül

17.11.2017
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Üniversite öğrencilerinin insansız hava aracı (İHA) ile otonom sistemlere ilgilerini artırmak ve bu teknolojinin Türkiye'de gelişimini desteklemek amacıyla Boeing Türkiye-Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle düzenlenen Dikey İniş-Kalkış Yapan İHA Yarışması ödül töreni ODTÜ Uzay ve Havacılık Mühendisliği Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri de yarışmadan iki ödülle döndüler.

11-12 Kasım 2017 tarihlerinde ODTÜ – BOEİNG Türkiye işbirliği ile düzenlenen “Dikine Kalkıp İniş Yapabilen İnsansız Hava Aracı” (DİK-İHA) yarışmasına Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri “Radikal Tasarım Ekibi” olarak katıldılar.

Üniversitemiz Takımı, çeşitli üniversitelerden katılan 10 ekip arasında en iyi uçuş performansı göstererek “Uçuş Performansı Kategorisi”nde birincilik ödülü,  genel sıralamada da ikincilik ödülü alma başarısı gösterdi.

“Radikal Tasarım Ekibi” aldığı ödüllere ek olarak 2018 yılında Amerika’da yapılacak olan uluslararası bir kongrede sunmak için BOEING desteğini almaya hak kazandı.

Rektör Şeker’den Gençlere Büyük Destek

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ile Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın da hazır bulundu.

Gençlerin önemli bir başarı elde ettiklerini ifade eden Şeker; “Daha mezunlarını vermemiş bir fakültemizin öğrencilerinin böylesi bir başarı kazanmalarından gurur duyduk. Gençlerimize başarılarının devamını diler, bu başarının diğer öğrenci arkadaşlarımıza da örnek olasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.

Burak Dam, Muhammet Mustafa Abay, Ayşe Ayvacı, Mustafa Furkan Ateş, Kadir Arslanpınar, Mustafa Tuğberk Çakır, İshak Taha Balıbey, Recep Safa Duran’dan oluşan Radikal Tasarım Ekibinin Akademik danışmanlığı Arş. Gör. Enes Günaltılı tarafından yürütülmekte.

Paylaş