Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Tahir Uluç’tan Uluslararası Başarı

18.07.2023
Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, 14. Uluslararası Farabi Ödülleri’nde “Seçkin Araştırmacı Ödülü”nün sahibi oldu.

İran’ın başkenti Tahran’daki İran Radyo Televizyon Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenen “14. Uluslararası Farabi Ödülleri”ne İran Parlamento Başkanı Muhammed Baqır Qalibaf, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Muhammed Ali Zolfigol'un da bulunduğu üst düzey yetkililer, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Ödül töreninin kapanış programında, etkinliğin uluslararası bölümünün kazananları açıklandı. Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, İran ve İslam Araştırmaları alanlarındaki olağanüstü katkılarından dolayı ‘Seçkin Araştırmacı Ödülü’ne layık görüldü.

14. Uluslararası Farabi Ödülleri’nin uluslararası bölümünün kazananları, ödüllerini İran İslam Cumhuriyeti büyükelçiliklerinde düzenlenen özel bir törenle alacak.

Başarısından dolayı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Tahir Uluç'u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.