Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında 2 Eserle Finalde

11.08.2021
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda iki eserle finale kalmaya hak kazandı.

Üniversitemiz Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü, iki yıldır öğrenci kabul etmesine rağmen şimdiye kadar katıldığı pek çok yarışmada dereceye girmeyi başardı. TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda da televizyon haberi ve belgesel film kategorilerinde ön elemeyi geçip finale kalan bölüm, böylece başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. 

Televizyon haberi dalında “Tuvali Doğa” isimli eserle finale kalan 2. sınıf öğrencisi Havva Demir, hazırladığı haberde doğadaki çeşitli materyallere resim yapan bir ressamın özel yeteneğini ele aldı ve yüzlerce eser arasından ön elemeyi geçmeyi başardı.

Belgesel film dalında ise “Arayış” isimli eserle finale kalan 2. Sınıf öğrencisi Ömer Güler, arka plana atılan ve önemsenmeyen eşyalara el verip onları yeniden var etmesi ile kendisinin varoluşunu inşa eden Hüseyin Taşpınar’ın eşyalar üzerinde manevi bir yolculuğa çıkarak hakikat arayışını konu alan belgeseliyle jürinin beğenisini topladı ve ön elemeyi geçti.

Yarışmada dereceye giren eserler ileri bir tarihte açıklanacak.
 
Paylaş