Üniversitemiz, Bosna Hersekli Öğrencileri ‘Yaz Okulu’ Projesiyle Ağırlıyor

04.08.2022
Rektörlük
 

Üniversitemiz, Bosna-Hersek’te düzenlenen “15 Temmuz: Türkiye Aşkına” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren Bosna-Hersekli Türkoloji öğrenimi gören öğrencileri ‘Yaz Okulu’ projesiyle ağırlıyor. Proje kapsamında Konya’ya gelen öğrencilerle öğle yemeğinde buluşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Türkiye – Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin canlanması açısından bu tür projeler çok önemli” dedi.



Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Eğitim Fakültesi iş birliği ve T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü koordinesinde Konya Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle düzenlenen Yaz Okulu projesi kapsamında Bosna-Hersek’te bulunan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Saraybosna Üniversitesi, Tuzla Üniversitesi, Zenica Üniversitesi ve Dzemal Bjedic Üniversitesinden 35 öğrenci Konya’ya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Bosna-Hersekli öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.



Öğrencileri, ‘Memleketinize hoş geldiniz’ diyerek selamlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Yabancı bir ülkede değil, memleketinizdesiniz. Biz Bosna-Hersek’e gittiğimizde kendimizi memleketimizde gibi hissediyoruz, sizin de böyle hissetmenizi temenni ediyoruz. Sizin için çok güzel bir ders ve gezi programı düzenlendi.  Konya’da bulunduğunuz süreçte keyif alacağınızı ümit ediyorum. Bu bir tanışmaya, kaynaşmaya vesile olur ve inşallah devamı da gelir. Biz Boşnak kardeşlerimizi kendimizden sayarız. Üniversite olarak bu programı geleneksel hale getirip her yıl Bosna-Hersek’ten bir grup öğrencimizi ağırlamayı düşünüyoruz. Tabi bu proje, üniversitemizden öğrencilerin de Bosna Hersek’e gitmesiyle karşılıklı hale gelebilir. Türkiye – Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin canlanması açısından bunlar çok önemli” diye konuştu.



Yüksek lisans ve doktora öğrenimi için de öğrencileri ilerleyen dönemlerde tekrar Üniversitemize davet eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Bu gelişiniz yeni ilişkilerin, uzun soluklu dostlukların kalıcı hale getirilmesi için bir vesile olsun. Burada arkadaşlıklar kurun, hocalarınızla tanışın. Biz sizleri, Bosna-Hersekli kardeşlerimizi çok seviyoruz, bunu unutmayın. Burada kendinizi evinizde hissedin ve bu süreci iyi değerlendirin. Bu süreç, yeni imkanlar için bir fırsat olabilir. İnşallah donanımlı, mutlu ve keyifli bir şekilde yaz okulunu tamamlarsınız” şeklinde konuştu.



Öğrenciler, 15 gün boyunca hem alanında uzman akademisyenlerden ders alacak hem de gezilip görülmesi gereken önemli noktaları ziyaret ederek Türk dilini ve kültürünü Konya’da deneyimleme fırsatı bulacaklar.
Paylaş