Üniversitemiz Mimarlık Öğrencileri Uluslararası Katılımlı Yarışmada Ödül Aldı

10.11.2017
Mühendislik Fakültesi

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Mahallem: Bakırköy’ Uluslararası Katılımlı Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışmasına Üniversitemiz Mimarlık Bölümünden de öğrenciler katıldı.

Yarışmaya katılan Mimarlık Bölümü öğrencilerimiz Numan Ebubekir Yüksel, Süheyl Dinler, Mehmet Kaçar, Muhammed Malik Doğan ve Doğan Can Topbaş teşvik ödülüne layık görüldü.

Öğrencileri ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaları konusunda teşvik ettiklerini söyleyen Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Dicle Aydın, “Öğrencilerimiz katıldıkları birçok yarışmadan ödülle döndüler. En son ‘Mahallem: Bakırköy’ temalı yarışmadan öğrencilerimiz teşvik ödülü aldı. Bu tür yarışmalara katılmayı mimarlık eğitimi açısından bir katkı olarak görüyoruz. Öğrencilerimizin ödül kazanması da bölümümüz için gurur verici.” dedi.

Öğrencilerden Numan Ebubekir Yüksel, ekip olarak sürekli yarışmalara katılmaya çalıştıklarını belirterek, “Yarışmayı düzenleyen kurumdan daha önce iki kez ödül almıştık ve tekrar katılmaya karar verdik. Konutların tasarımıyla ilgili bir yarışmaydı. Bakırköy yeşil alanın neredeyse olmadığı, bina açısından çok yoğun bir bölge ve insanların çoğu zaman bunaldığı bir yer. Bu yüzden biz burada boşaltma yoluna gittik. 6 yapı adasından birini boşaltarak diğer çevre parsellerle iletişim halinde olacak bir mahalle merkezi tasarladık. Kamusal alanı arttıran ve özel alan ile kamusal alan arasındaki ayrıma vurgu yapan bir proje ortaya çıkarmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

Paylaş