Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinden Bir İlk Daha

10.06.2024
Tıp Fakültesi

Tıp ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeleri takip ederek vatandaşların artan sağlık hizmeti taleplerine üst seviyede karşılık veren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi bir ilke daha imza attı. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Erişkin Nakil Ünitesinde aynı anda akut lösemi tanılı 3 hastaya kardeşlerinden kök hücre nakli yapıldı.

Süreci problemsiz atlatarak taburcu olan hastaları Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Üniversitemiz Hematoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Özcan Çeneli, Doç. Dr. Atakan Tekinalp, Doç. Dr. Sinan Demircioğlu ve Doç. Dr. Mustafa Merter ile Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Erişkin Nakil Ünitesi personeli uğurladı.

Hastaların takibinden sorumlu Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Merter, akut lösemi tanılı üç hastaya aynı anda allojeneik kök hücre nakli yapılmasının Konya için bir ilk olduğunu belirtti.

Donörden alınarak gerçekleştirilen ilik naklinin pek çok hematolojik kanserin tedavisinde kullanılan zahmetli ve uzun süreli bir tedavi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Mustafa Merter, “Bugüne kadar tedavi için hastalar il dışına gitmek zorunda kalıyorlardı. Bundan sonra allojeneik kök hücre naklinde hastalarımız il dışında hastane aramak durumunda kalmayacaklar. Bir profesör ve üç doçentten oluşan akademik kadromuzla ülkemizde bu alanda güçlü bir ekibe sahibiz. Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.



Hasta Vatandaşlarımız Tedavi İçin Artık Şehir Dışına Çıkmayacaklar
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinin kadim bir hastane olduğunu aktaran Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Hastanemizde geçen yıl revizyona tabi tuttuğumuz Kök Hücre Nakil Ünitemizde bugün mutlu bir an yaşıyoruz. Aynı anda 3 hastamıza allojeneik kök hücre nakli yaparak sağlıklarına kavuşturduk. Hematoloji alanındaki çok kıymetli hocalarımızın gerçekten bu konudaki yoğun çabaları bizler için de çok önemli. Tedavi için şehir dışına giden hastalarımız artık Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde sağlıklarına kavuşabilecekler. Lösemi, kan hastalıkları içerisinde en önde gelen, tedavisi uzun süren ve zorlukların olduğu bir hastalık. Ünitemizde, kök hücre nakli ile bu süreyi kısaltarak hastalarımızı en kısa zamanda sağlıklarına kavuşturma gibi bir çabamız var. Kök hücre nakli için hastalarımızı hastanemize tedaviye bekliyoruz” dedi.

Gururlu ve Mutluyuz
Hem çok gururlu hem de çok mutlu olduklarını söyleyen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, “Uzun zamandır yapmayı planladığımız ancak bugüne nasip olan Erişkin Nakil Ünitemizdeki ilk hastalarımızı bugün taburcu ediyoruz. Bizim en büyük amacımız Konya gibi büyük bir şehirden hastalarımız tedavi için il dışına çıkmamaları. İnşallah bugünden sonra hastalarımızın şehir dışına çıkmalarına gerek kalmayacak, kök hücre nakillerini Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde gerçekleştirebileceğiz. Emeği geçen Hematoloji Bilim Dalı’ndaki tüm hocalarımıza, bize destek tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Allojeneik kök hücre nakli sonrası sağlıklarına kavuşan Derya Ceylan, Halime Kaplan ve Zübeyde Çetin ise, tedavi süreçlerinde kendileri ile yakından ilgilenen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Erişkin Nakil Ünitesi hekimlerine ve sağlık ekibine teşekkür ettiler.


 
Paylaş