Üniversitemizde Hazırlanan “Son Yayın”; 120 Ülke, 14 Bin Film Arasından Çeyrek Finalist Oldu

14.07.2023
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencisi Ramazan Portakal'ın yönetmenliğinde ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Evren Berk’in danışmanlığında hazırlanan “Son Yayın” isimli film, ‘2023 Student World Impact Film Festival’de 120 ülkeden katılım sağlayan yaklaşık 14 bin film arasından çeyrek finalist oldu.

Filmin 120 ülke ve 14 bin film arasından çeyrek finalist olmasının önemine vurgu yaparak yapım hakkında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Berk, günümüzde tüm bireylerin hayatını kuşatan ve yaşanan gelişmeler neticesinde hayatları etkisi altına alan dijital teknolojilerin dünyamızda ve bireyin üzerinde neler değiştirdiğini sorgulayan bir film çektiklerini söyledi.

Filmi kısaca özetleyen Berk, “Dijitalleşen dünyada, teknolojinin etkisi altında olan bir köyde filmin ana karakteri Sezen, kendi evinde dinlenirken radyoda eski çağlardan günümüze kadar yaşanan salgın hastalıklarla ilgili bilgileri ve teknolojinin yetersiz kaldığı anları duymaktadır. Genç kız teknolojinin getirdiği ve dayattığı hayattan dolayı manen robotlaşmaya başlamıştır. Radyoda tüm dünyayı etkileyen yapay zeka hastalığının insanların sonunu getireceğinden bahsederken genç kızın aniden telefonu çalar. Arayan genç kızın erkek arkadaşıdır. Yapay zeka sayesinde erkek arkadaşıyla makine kolu yardımıyla fiziksel temas kurar. Genç kız içinde bulunduğu yapaylıktan kurtulmak ister. Filmin karakteri Sezen, özlemini duyduğu doğal hayata tablo üzerinden geçiş yapar. Radyoda “İnsanlık İçin Son Yayındır” mesajını duyarız” ifadelerini kullandı.
 
Başarılarından dolayı öğretim üyemiz ve öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Paylaş