Üniversitemizde İş Birliği Ağını Büyütmeye Yönelik Çalışmalar Devam Ediyor

16.09.2024
Rektörlük

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Savaş Durduran, Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM) Müdürü Doç. Dr. Fatih Erci ve BİTAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emrah Madenci’den oluşan heyet, Üniversitemizin kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiği iş birliği ağını artırmak amacıyla Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alpay Erdoğan ve MKE Ar-Ge Direktörü Ümit Kıyak'a ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret hakkında bilgi veren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, "Makine ve Kimya Endüstrisi, ileri düzeyde Ar-Ge ve analizler yapıyor. BİTAM laboratuvarlarında bulunan son teknoloji cihazlarımızla bu AR-GE ve analizlerini yapma imkanına sahibiz. Biz de MKE’nin bu misyonunu fark ederek iş birliği yapmak için ziyaret gerçekleştirdik. MKE Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alpay Erdoğan ve MKE Ar-Ge Direktörü Ümit Kıyak ile, iş birliği konuları üzerine toplantı yaptık. Toplantıda Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM) Müdürümüz Doç. Dr. Fatih Erci, BİTAM’ın mevcut durumunu ve faaliyetlerini anlattı. MKE yetkilileri de kendi kurumlarının faaliyetleri ve kurum tarihi hakkında sunum yaptılar. İki kurum için de çok verimli bir toplantı oldu. Yakın zamanda MKE yetkililerini Üniversitemizde ağırlayacağız. BİTAM'da yer alan laboratuvarlarımızı gezecekler. Her konuda mutabık kalınırsa anlaşma imzalanacak ve iş birliği sağlanmış olacak. Bu tür çalışmalarımızla Üniversitemizin iş birliği ağını daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi.