Yarının Liderleri Üniversitemizde Sertifikalarını Aldı

02.01.2015

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Öğrenci Konseyi (TÖK)  iş birliği ile yürütülmekte olan “Yarının Liderleri Projesi” kapsamında Üniversitemizde sertifika töreni gerçekleşti.

“Yarının Liderleri Projesi” için 2013 Aralık ayında mülakatla gençler seçilmişti. Konya’daki projenin destekçisi olan Üniversitemizce seçilen bu gençlere konusunda uzman kişiler tarafından çeşitli alanlarda eğitimler verildi. Eğitimlerin ardından yapılan değerlendirmeler neticesinden başarılı olan, yarının liderleri olmaya aday gençlere törenle sertifikaları verildi.

Gerçekleştirilen törene TÖK Genel Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, bir önceki Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, yeni Genel Sekreterimiz Hanifi Sert, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Abdullah Büyükatıcıgil, Bilgi İşlem Daire Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Mustafa Karakışla, Uzmanımız Osman Bozdemir ve gençler katıldı.

Müslümanın Emeklisi Olmaz

“Yarının Liderleri Projesi”ni önemsediklerini ifade ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Türkiye’de genç bir nüfus var. Bu genç nüfusun içerisinde rotasını bilen, ne yapmak istediğini nereye hareket etmek istediğini hangi amaçla eğitim aldığını ve bu dünyada neden var olduğunu sorgulama ve planlamayı düşünce bazında, hayata geçirme bazında kaygısını taşıyan çok az kardeşimiz var. Sayının az olması çok önemli değil. Önemli olan az sayıda da olsa nitelikli liderler çıkarmaktır.” şeklinde konuştu. Proje kapsamında öğrenilenlerin yol gösterici ve rota çizme açısından çok cüzi olduğunu vurgulayan Şeker gençlere: “Bundan sonra öğrenmeniz gereken yani ev ödevi olarak öğrenmeniz gereken çok şey var. Biz biraz bunun anahtarını veriyoruz. Beşikten mezara kadar okumak kendini geliştirmek gerekir. Mehmet Emin Er Hocamızın tabiriyle ‘Müslümanın emeklisi olmaz’.” dedi. Necmettin Erbakan Üniversitesinin stratejisinin ailesi, toplumu ve kendisi için güzel insan yetiştirmek olduğunu söyleyen Şeker; “Yarının Liderleri Projesi”nin de bu stratejiyle örtüştüğünü, bu projede yer alan gençlerin bu doğrultuda öğrendiklerini ileride uygulayarak hizmet edeceklerini ifade etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kuşpınar da çok hızlı gelişen dünyanın var olduğunun altını çizerek, teknolojinin esiri olunmamasını ve bol bol okuma yapılmasını tavsiye etti.

Duruşlu İnsana İhtiyacımız Var

“Stratejik, dinamik ve aynı zamanda zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Dinamik bir coğrafyada yaşıyoruz çünkü insanlık tarihinin başlangıcından bu yana en kritik ve devrimci gelişmeler bu topraklarda olmuş. Stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz çünkü dünya petrol ve enerji kaynaklarının yüzde 73’ü de bu coğrafya içinde.” diyerek sözlerine başlayan Doç. Dr. Zekeriya Mızırak ise; İstanbul’dan 3 saatlik mesafede Avrupa, Asya ve Afrika merkezlerine uçak ulaşılabildiğini ve bu merkezlerin toplam nüfusunun 1,5 milyar olduğunu bu yüzden de zor bir coğrafyada yaşadığımızı, Türkiye’nin kendi haline bırakılacak bir ülke olmadığını, nitelikli ve donanımlı elemana ihtiyaç olduğunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu Hoca’nın ifadesiyle duruşlu insana ihtiyacımız olduğunu söyledi.

Konuşmasına Rektörümüzün kendilerine ilk tanıştıklarında söylediği: “Koşun, koşun ki biz de sizin önünüze engel çıktığı zaman onları kaldırmaya çalışalım.” sözünü hatırlatarak başlayan TÖK Genel Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu; “Yarının Liderleri Projesi”nin o koşuşun nasıl olması gerektiğini, önlerine çıkan engellerle nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğrettiğini söyledi. Nurullah Genç’in Yağmur şiirinin: “Batılı yıkmak için kuşandığın kılıcın kabzasında bir dirhem gümüş de ben olsaydım.” beyitinin anlamından ve diğer şiirlerin anlamlarından çalışmalarında istifa ettiklerini belirterek projeye destek olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından proje kapsamındaki eğitimler neticesinde başarılı olan genç lider adaylarına başarı sertifikaları takdim edildi.

Paylaş