Anasayfa

2017 ERASMUS+ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR( son başvuru tarihi 22 Şubat!! )

Başvurunuzu kaydettikten sonra başvuru formunun çıktısını alıp, fotoğraf yapıştırıp dil sınavına getirmeniz gerekmektedir.

Erasmus ofisine ya da Bölüm Koordinatörlüğüne teslim edilmeyecektir.

Bu belge hem Erasmus Başvuru Belgesi, hem de Yabancı Dil Sınavı Giriş Belgesi olarak kullanılacak, sınav günü sınav görevlileri tarafından teslim alınacaktır.

Başvuru formunu yazıcı bağlı olan bir bilgisayarda açıp doldurunuz ve çıktı alınız.

İlana metnine ve online başvuru formuna erişmek için tıklayınız.

Süreçle ilgili sorularınızı  [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Sorular ve cevapları bu sayfada yayınlanacaktır.

 

1. Soru   : Zihinsel Engelliler Öğretmenliği neden yok öğrenim hareketliliğinde?

Cevap: Zihinsel Engelliler Öğretmenliğinin ikili anlaşması bulunmadığı için bu bölüm öğrencileri Erasmus Öğrenim hareketliliği projesinden faydalanamamaktadır. Staj hareketliliği için başvuru yapabilirsiniz.

 

2. Soru: Tıp Fakültesi öğrencisiyim öğrenim hareketliliğinden faydalanabilir miyim?

Cevap: Tıp Fakültesi için Öğrenim Kontenjanı ayrılmamıştır. Tıp Fakültemizin daha önceki dönemlerde yapılan iki öğrenim anlaşmasının bulunmaktadır. Ancak dönem ve ders uyuşmazlığından dolayı öğrenim hareketliliği yapılamamaktadır. Tıp fakültesi öğrencilerimiz staj faaliyetinden yararlanabilmektedir.

3. Soru: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği için kontenjan neden bulunmamakta?

Cevap: Bölümünüz ile ilgili bir anlaşma olmadığı için öğrenim hareketliliğinden kontenjan ayrılmamıştır. yeni bölüm anlaşması yapılabilmesi için bölüm erasmus koordinatörünüzle irtibata geçebilirsiniz.

4. Soru: Merhaba kolay gelsin. Ben  Eregli Egitim Fakultesi Bilgisayar Ogretim Teknolojileri Egitimi Bolumunde 3. Sinif ogrencisiyim. Bizim bolumun anlasmali oldugu yerler varmi. Biz yararlanabiliyormuyuz.

Cevap: Bölüm anlaşmaları listesi duyurular kısmında link verimiştir oradan bakabilirsiniz. 

5.Soru : Ben erasmus+ öğrenim hareketliliği için başvuru yapmak istiyorum ama öncelikle hibe konusunda bilgi almak istiyorum. Hibeli kazandığım durumda öğrenim göreceğim ülkeye gittiğimde hibe ne zaman yatırılmaya başlanıyor? Beni hibe ödenmesi konusunda bilgilendirirseniz çok sevinirim 

Cevap:Erasmus öğrencileri gitmeden önce tamamlaması gereken işlemler sonrası sözleşme imzalanır ve sözleşme imzalanma tarihindenden hemen sonra ödemelr yapılır. özel bir durum olmazsa (bu yıl üniversitemiz maliye sistemi açmadığı için ocak ayında hiç bir kalemden oynama yapamadı ve öğrencilerin ödemeelri şubat ayında yapılacak.) ofis için yasal süre 40 gündür.

6.Soru:1) 2017 haziran sonuna kadar geçerli Hususi(yeşil) pasaport sahibiyim. Erasmus programına katılmak istediğim tarih (2017-2018 öğretim dönemi) 25 yaşını geçtiğim için pasaportum umumi(bordo) pasaporta dönecek. Erasmus online başvurusunu şuan ki pasaportuma göre yaptım. Doğru mudur?

2) Öğrencilerin online başvurularını yapıp çıktılarını aldıktan sonra yapmaları gereken başka bir şey var mı? Sınava kadar online başvuru belgesinden başka bir belgeye gerek yok sanırım. Sitede sınav yerinin ilanını bekleyecekler?

Bilgilerinizi rica edeceğim, Şimdiden teşekkürler.

Cevap:1) Başvuru esnasında yeşil pasaportunuz olduğu için işlem doğrudur. 2) online başvuru çıktısını alıp fotoğraf yapıştırıp sınav görevlilerine teslim etmeniz yeterli. onun dışında ek bir evrak yok. sınav öncesi sayfamızdan sınava girecek olan öğrenci listesi ve sınav yerleriniz ilan edilecektir.

Soru 7:ben sadece erasmus stajı yapmak istiyorum bu yüzden merak ettimde öğrenim hareketine katılmasam olur mu ve online başvuruda hangisini işaretlemeliyim cevabınız için şimdiden teşekkürler

Cevap: Hangi programa katılmak istiyorsanız sadece o programı işaretleyip ( örn. staj harekerliliği) çıktısını alıp sınavda getirmeniz yeterli. bütün programlara katılım zorunlu değildir. tercih size bırakılmıştır.

Soru 8: Ben Erasmus öğrenim hareketliliği, staj hareketliliği ve konsorsiyum hareketliliğinin hepsine başvuru yapmak istiyorum. Online formdaki bu üç şıkkı işarrtledikten sonra tek çıktı almam yeterli değil mi? O çıktı üç hareketlilik için de geçerli olacak mı?

Cevap: Yapmış olduğunuz her başvuru için ayrı ayrı çıktı alıp, fotoğraf yapıştrımanız gerekli. üç hareketliliğede başvuru yaptıysanız sınav günü üç başvuru formlarını görevlilere teslim etmeniz gerekiyor. 

Soru 9: Ben biraz önce başvuru formunu doldurdum fakat referans numarası vermedi ve çıktı alamıyorum.

Cevap : başvurunuzu tamamlayıp kaydet butonuna bastıktan sonra size bir referans numarası veriliyor. ilanın en başında da uyardığımız gibi Başvuru formunu yazıcı bağlı olan bir bilgisayarda açıp doldurunuz ve çıktısını almanız gerekmektedir.

Referans numarasını alamayan öğrencilerimiz T.C kimlik numarası ve ad-soyad fakülte-bölüm bilgilerini [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir.

Soru 10:Okulunuzda tezli yüksek lisans yapmaktayım. Ders dönemim bitti tez dönemindeyim. Acaba erasmus öğrenim hareketliliği programına başvurabilir miyim? Birde staj programında yer alan ülkeler tabloda ki öğrenim hareketliliği ülkeleri ile aynı mı örneğin İngiltere var mı?

Cevap: Öğrenim hareketliliğine başvuru yapabilrsiniz. staj hareketliliğinde anlaşma şartı aranmamaktadır.İstediğiniz bir avrupa ülkesinde erasmus stajı yapabilirsiniz.

Soru 11: Online başvuru sırasında öğrenim hareketliliği yerine yanlışlıkla staj hareketliliğini işaretledim. Nasıl düzelteceğim hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap: T.C kimlik numarası ad-soyad ve fakülte-bölüm bilgilerinizi ve  başvuruda düzeltmek istediğiniz bilgileri [email protected] adresine  göndermeniz gerekmektedir.

Soru 12: Ben Ahmet Keleşoğlu eğitim fakültesi okul öncesi öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. Staj hareketliliğine yeni  başvuru yaptım. Başvuru sırasında hem öğrenim hareketliliği hem erasmus staj hareketliliği hem de konsorsiyum staj hareketliliğini işaretledim fakat Başvuru belgesinde sadece konsorsiyum staj hareketliliği görünüyor. bunu nasıl düzeltebilirim ve erasmus staj hareketliliği ile konsorsiyum arasında bir fark var mıdır? 

Cevap : Eğer her üçünü işaretlediysen, 3-4 sayfa başvuru sayfası çıkmış olması gerekiyor. Sayfaların üst kısmında hareketlilik programın adı yazması gerekiyor. Başvuru formunu kaydedip çıktısını almanı tavsiye ederiz.
Staj hareketliliği ve UNİKOP Staj Konsorsiyumu, farklı projelerdir, ama öğrenci açısından (staj faaliyeti olarak) bir farklılık arz etmiyor. Her ikisine başvurmak, staj için hibe alma şansını artıracaktır.
 
Soru 13 : Merhaba, Ben uygulamalı bilimler yüksekokulunda lojistik yönetimi okumaktayım. Bölümüm ikili anlaşmalar listesinde bulunmuyor. Öğrenim hareketliliği için başvurabilir miyim ?
 
Cevap : Başvuru yapabilirsin şayet bölümünüz yeni bir anlaşma yaparsa sen de yedek aday olursun. hibemiz yeterli olursa seninde gitme ihtimalin var. 
 
Soru 14: Okulunuzda tezli yüksek lisans yapmaktayım ve tez aşamasındayım. Erasmus öğrenim hareketliliğinden ve diğer iki staj hareketliliğinden faydalanabilir miyim?
 
Cevap: Hem öğrenim hareketliliğine hemde  diğer iki staj hareketliliğine başvuru yapabilirsiniz. hangi programdan ya da programlardan faydalanabileceğiniz komisyonun bütçeler ve başvuru sayıları değerlendirdikten sonra belirlenecektir.