Anasayfa
29 Aralık 2021 | Genel

Macaristan (CTRIA) koordinatörlüğündeki 2020-1-HU01-KA204-078752 numaralı Kırsal Kalkınma için Güçlendirilmiş Kadınlar İsimli Projenin İlk Etkinliği10.11.2021- 12.11.2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Macaristan (CTRIA) koordinatörlüğündeki 2020-1-HU01-KA204-078752 numaralı Kırsal Kalkınma için Güçlendirilmiş Kadınlar İsimli Projenin İlk Etkinliği10.11.2021- 12.11.2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Macaristan (CTRIA) koordinatörlüğündeki 2020-1-HU01-KA204-078752 numaralı Kırsal Kalkınma için Güçlendirilmiş Kadınlar (Empowered Women For Rural Development -EW4RD) isimli ve proje ortakları Bulgaristan (BASD), Litvanya (EFEKTAS Group), İspanya (Innetica), İtalya (Promimpresa) ve Türkiye (Necmettin Erbakan Üniversitesi) olan projenin İlk Eğitim Etkinliği Sicilya, ITALYA’da 10.11.2021- 12.11.2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
 
Petralia Soprana Belediyesinin ziyaretiyle başlayan program boyunca tartışma, beyin fırtınası, grup aktiviteleri, hikayeleştirme yolu ile bilgi alışverişi yapıldı. Bu tartışma ve aktivitelerden elde edilen ürünler İtalyan yöneticiler ve girişimci temsilcilerle paylaşıldı.
 

 
 
 
2019 yılında İtalya’nın en güzel köyü seçilen Petralia Soprana köyü meclisi ve başlıca yerel girişimcileri faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.
 

 
Kırsal alanlarda kalkınmanın sağlanmasını amaçlayan girişimcilik faaliyetlerinin temel hedef gruplarından birinin kadınlar olması sebebiyle projede:
● Kırsal alanda yaşayan kadınların girişimcilik faaliyetlerinin yerinde izlenmesi,
● Başarı hikayeleri ve deneyimlerinin paylaşılması,
● Yerel otorite ve belediyelerle iş birliğinin önemi,
● Özellikle pandemi sürecinde kırsal kesimde kadın girişimciliğinin artırılmasına katkı sağlayacak faktörlerin belirlenmesi,
● Kırsal alandaki kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılması ve ekonomide daha aktif yer alabilmeleri için önerilerin geliştirilmesinin amaçlanması nedeniyle programda yerel girişimlerin başarı hikayeleri bizzat kendileri tarafından anlatıldı.

 
Bu doğrultuda kırsal alanda kadın girişimciliğinin mevcut durumunu ortaya koyup, kadın girişimciliğini sınırlayan engelleri, kredi kullanım olanaklarını, girişimcilik konusunda ihtiyaç duydukları eğitim alanlarını belirleyerek ve karar vericilere politika önerileri sunup ekonomik büyümeye katkıda bulunmak, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde Avrupa Birliği değerlerini desteklemek amacını güden projede hedeflerin gerçekleştirilmesi yolunda önemli adımlar atıldı.
 

Politika önerileri, finansal toplum hizmetleri ve toplumsal zihniyetin tasarlanması olarak kategorilere ayrıldı. Bu kategorilerin tanımları yapılarak yerel yetkililere sunuldu.