Üniversite Anasayfa

Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Mühendisliği Bölümü, 2012 yılında kurulmuştur. 
Bölüm Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi olmak üzere 2 Anabilim Dalından oluşmaktadır.
Gıda Mühendisliği Bölümü, gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar ki tüm süreçlerde sağlığa uygun, güvenli ve kaliteli gıda üretilmesi, gıda maddelerinin ambalajlanması ve depolanması, üretilen gıdaların kalite kontrollerinin yapılması, gıda alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi konularında görev ve sorumluluklar alan kişiler yetiştirmeyi hedefler.
Gıda Mühendisliği Bölümünün amacı; konusunda uzman, yeniliklere açık, genç ve dinamik kadrosuyla yüksek kalitede ve güvenli gıda üretimini gerçekleştirecek, gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek, gıda bilimi ve teknolojisi konusunda uzmanlaşmış ve etik değerlere sahip, ülkemiz gıda endüstrisinin gereksinim duyduğu teknik elemanları yetiştirmektir.

9
Nisan
TÜBİTAK 2515-COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı
21
Mart
Matematik 2 Dersi Kısa Sınav Duyurusu
16
Mart
Gıda Mühendisliği Bölümü Ortak Eğitim Bahar Dönemi Ara Değerlendirme Toplantısı
10
Mart
Ortak Eğitim Bahar Dönemi Ara Değerlendirme Toplantısı-Gıda Mühendisliği
Sempozyum
5 Mart 2025
Sempozyum
Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Tontul, çalışma grubu üyesi olarak görev aldığı COST aksiyo...
Sempozyum
27 Şubat 2025
Sempozyum
Uluslararası Helal Uygunluk Değerlendirme Sempozyumu, 25.02.2025 tarihinde Ankara’da gerçekleşmiştir...