Üniversite Anasayfa

Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Mühendisliği Bölümü, 2012 yılında kurulmuştur. 
Bölüm Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi olmak üzere 2 Anabilim Dalından oluşmaktadır.
Gıda Mühendisliği Bölümü, gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar ki tüm süreçlerde sağlığa uygun, güvenli ve kaliteli gıda üretilmesi, gıda maddelerinin ambalajlanması ve depolanması, üretilen gıdaların kalite kontrollerinin yapılması, gıda alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi konularında görev ve sorumluluklar alan kişiler yetiştirmeyi hedefler.
Gıda Mühendisliği Bölümünün amacı; konusunda uzman, yeniliklere açık, genç ve dinamik kadrosuyla yüksek kalitede ve güvenli gıda üretimini gerçekleştirecek, gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek, gıda bilimi ve teknolojisi konusunda uzmanlaşmış ve etik değerlere sahip, ülkemiz gıda endüstrisinin gereksinim duyduğu teknik elemanları yetiştirmektir.

6
Mart
2024-2025 BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI
19
Ocak
2024-2025 Eğitim- Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisans Ders Programı
7
Ocak
LİSANSÜSTÜ FİNAL ve BÜTÜNLEME PROGRAMI
23
Aralık
2024-2025 Güz Final ve Bütünleme Sınav Programı
Sempozyum
5 Mart 2025
Sempozyum
Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Tontul, çalışma grubu üyesi olarak görev aldığı COST aksiyo...
Sempozyum
27 Şubat 2025
Sempozyum
Uluslararası Helal Uygunluk Değerlendirme Sempozyumu, 25.02.2025 tarihinde Ankara’da gerçekleşmiştir...

Bağlı Kalın