Yöresel Hatay Mutfağı
Başkanlığımız Beslenme Birimi Şube Müdürlüğü tarafından, Üniversitemiz yemekhanelerinde 8 Ağustos Cuma günü “Yöresel Hatay Mutfağı” menüsü sunuldu. Etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Cem ZORLU ve üniversite yönetiminin katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlik öncesinde, 7 Ağustos Perşembe günü, Hatay’dan gelen usta şef Abdullah KATIRCIOĞLU tarafından yemekhane personelimize uygulamalı eğitim verildi. Eğitimde, geleneksel Hatay lezzetlerinin hazırlanışı ve sunum teknikleri aktarıldı.
Hazırlanan özel menüde; Babagannuş, Humus, Tepsi Kebabı, Firik Pilavı – Tuzda Tavuk ve Peynir Helvası gibi yöresel tatlar yer aldı.
Etkinlik, hem üniversitemiz personeli hem de öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Geleneksel tatların tanıtılması ve kültürel değerlerimizin yaşatılması amacıyla düzenlenen program, keyifli ve lezzet dolu anlara sahne oldu.
Bu güzel organizasyonun hayata geçirilmesinde özveriyle çalışan tüm yemekhane personelimize, hazırlık sürecinde emeğini esirgemeyen ekip arkadaşlarımıza ve destek veren herkese gönülden teşekkür ederiz.
🎬 Günün anısına hazırladığımız özel ve kısa bir klip ile sizleri videoyu izlemeye davet ediyoruz.