Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü
23.06.2023

Asya’nın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında Üniversitemiz, Türkiye’de 11. Sırada Yer Aldı

Times Higher Education (THE) ‘Asia University Rankings’ (Asya Üniversiteleri Sıralaması) 2023 sonuçları açıklandı. Üniversitemiz, Asya Üniversiteleri 2023 Sıralaması’nda 928 üniversite içerisinde geçen yıla kıyasla 87 sıra yükselerek 372. sırada yer aldı. Türkiye’den 80 üniversitenin girebildiği sıralamada Üniversitemiz, devlet üniversiteleri arasında 11. sırayı aldı. Öğretim kalitesinde Türkiye’deki üniversiteler içerisinde 2. sırada yer bulan Üniversitemiz, Asya üniversiteleri içerisinde 90. sırada konumlandı.

Times Higher Education, Asya Üniversiteleri için yapmış olduğu sıralama sonuçlarını açıkladı. Son dönemde sergilediği akademik performans ile saygın sıralamalarda önemli konumlara yükselen Üniversitemiz, Asya Üniversiteleri sıralamasında da bir önceki yıla göre bir üst banda çıkarak 351-400 bandında yer aldı.

“Asia University Rankings” kapsamında, üniversiteler öğretim kalitesi, bilimsel yayın ve araştırma, atıflar, endüstri geliri ve uluslararası görünürlük olmak üzere 5 alanda değerlendirilerek sıralamaya girdi. Asya ülkelerindeki 928 üniversite arasında 372. sıraya yerleşen Üniversitemiz, Türkiye’den 80 üniversitenin girebildiği genel sıralamada 7 sıra birden yükselerek 18’inci, 59 devlet üniversitesi arasında da 6 basamak birden yükselerek 11’inci sırada yer aldı.



Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Necmettin Erbakan Üniversitesinin, ismine yakışır şekilde her alanda en iyiyi hedefleyen, takip ve takdir edilen, teorik ve pratik açıdan başarımı daha yüksek bir üniversite olma noktasında somut çıktıları görmekten gurur ve mutluluk duyuyorum. Bilim, teknoloji ve inovasyon yeteneğimizi kullanarak, beşeri sermayenin istenen niteliklere sahip yetişmesini sağlama, ülkemizin kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanmaya yardımcı olma, eğitim-sanayi iş birliğini güçlendirme ve bilim diplomasisinde ülkemizin gururu olma hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Olayları ve gelişmeleri takip eden, dinamik, kendini sürekli güncelleyen ve rekabetçi bir bakış açısına sahip olan yaklaşımla daha büyük başarılara ilerlemeyi umuyoruz. Üniversitemizin, Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda şu anki konumuna yükselmesinde emeği geçen tüm hocalarımızı ve idari personelimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.