Necmettin Erbakan Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Anatomi Anabilim Dalı
- Tarihçe
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümünde faaliyetlerini yürüten Anatomi Anabilim Dalımız Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde 1984 yılında Doç. Dr. Refik SOYLU başkanlığında Morfoloji Anabilim Dalı’na bağlı, Anatomi Bilim Dalı olarak kurulmuştur.YÖK kararı ile 17 Eylül 1993’ten bu yana anabilim dalıstatüsünde çalışmalarına devam etmektedir.
Anabilim dalı başkanlarımız:
Prof. Dr. Taner Ziylan 1993-1998
Prof. Dr. Muzaffer Şeker 1998-1999
Prof. Dr. Ahmet Salbacak 1999-2003
Prof. Dr. Taner Ziylan 2003-2009
Prof. Dr. Ahmet Salbacak 2009-2014
Prof. Dr. Mustafa Büyükmumcu 2014-2020
Prof. Dr. Aynur Emine Çiçekcibaşı 2020-
- Yer ve Kapasite
Anabilim dalımıza ait üniteler Tıp Fakültesi Morfoloji Binası zemin ve bodrum katta bulunmaktadır. Bünyesinde anabilim dalına ait olan maket laboratuvarı,kadavra diseksiyon laboratuvarı, mikrodiseksiyonlaboratuvarı ve kemik laboratuvarı bulunmaktadır. Anabilim dalımız teorik dersleri fakülte amfilerinde vermektedir. Uygulama dersleri ise ilgili laboratuvarlarda işlenmektedir.
MikrodiseksiyonLaboratuvarı
Mikrodiseksiyon laboratuvarı anabilim dalına ait olan, fetus koleksiyonu ve organ koleksiyonu barındırmaktadır. Bu laboratuvarda örneklerin saklandığı tanklar, cerrahi mikroskop, ışıklı loopve araştırmalarda kullanılmak üzere çeşitli mikrodiseksiyon ekipmanı bulunmaktadır. Mikrodiseksiyon laboratuvarında bulunan cerrahi mikroskop,eklenen fotoğraf ve video aparatlarının katkısı ile eğitim amaçlı da kullanılmaktadır.
- Anabilim Dalı Çalışma Konuları
Tıp Fakültesi Dönem I ve Dönem II öğrencilerine entegre eğitim sistemi içerisinde insan vücudunu sistematik anatomi temelli teorik ve pratik eğitim ve öğretim gerçekleştirmektedir.
Anabilim Dalı Akademik kadrosu Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi yanı sıra bir çok üniversitemiz bünyesinde yer alan Sağlık Bilimleri Enstitüsü, diğer Fakülte ve Yüksekokulu programlarında yer alan öğrencilere yönelik Lisans ve Lisansüstü programlarda insan anatomisi derslerini yürütmektedir.
Anabilim Dalımızdagross anatomik çalışmaların yanı sıra gelişimsel anatomi, radyolojik anatomi, vaskuler anatomi, morfometrik araştırmalar, kadavra çalışmaları ve nöroanatomik çalışmalar yürütülmektedir.
Anabilim Dalımız gerek fakülte içerisindeki diğer Anabilim Dalları ile gerekse de üniversitemizin diğer fakülteleri ile ortaklaşa birçok proje çalışmasını paylaşmakta ve Anatomi bilim disiplini ile ilgili ülkemizin yetişkin bilim uzmanları kadrosuna katılacak genç akademisyenler yetiştirilmesi amacı ile lisansüstü eğitim ve uzmanlık eğitimi programlarını sürdürmektedir.