Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
27.07.2024

Üniversitemizde Mühendislik, Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri Konuşuldu


Üniversitemizin, aday öğrencileri bilgilendirmek amacıyla hayata geçirdiği 3 gün süren ‘Soru ve Cevaplarla NEÜ Online Tanıtım Günleri’ canlı yayınının final programı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Köyceğiz Yerleşkesinde düzenlenen canlı yayın programında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner ve Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, mühendislik fakültesi, tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi konularında merak edilen soruları yanıtladı.

Üniversite tercihlerinde, üniversitenin bulunduğu şehrin çok önemli olduğunu, bu konuda Konya'nın bir üniversite şehri olarak ifade edilebileceğini aktaran Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, "Konya'nın üniversite ve öğrenciler için birçok artısı var. Anadolu’nun merkezinde yer alması, birçok ille sınırının bulunması, hava yolu, tren ve kara yolu imkanlarına sahip olması avantaj sağlıyor. Şehrin genelinde belediyecilik faaliyetleri de çok iyi seviyede. 5 üniversite bulunuyor.  Konya’da yaklaşık 140 bin öğrenci ağırlıyoruz. Bu sayının yaklaşık 40-41 bini bizim üniversitemizde. Bu veriler de Konya’yı öğrenci kenti olması noktasında önemli bir seviyeye getiriyor. Konya öğrenci adayları tarafından tercih edilen iller arasında.  Öğrenci velilerinin en büyük kaygısı şehirlerin güvenlik ve ekonomik durumları. Konya güvenli şehirler arasında yer alıyor. Diğer illerle karşılaştırdığımızda da yaşam standartları çok daha iyi. Öğrenci giderleri çok daha az" dedi.



Üniversitemiz Mühendislik Fakülteleri ve İntörn Mühendislik 
Üniversitemiz mühendislik fakülteleri ve intörn mühendislik hakkında merak edilenleri cevaplayan Prof. Dr. Oğuz, " Üniversitemizde 2 mühendislik fakültesi var. Birisi Köyceğiz Kampüsümüzde, diğeri Seydişehir Yerleşkemizde. Her iki fakültemizde de tıp fakültelerinde uygulanan intörn uygulamasını hayata geçirdik. Öğrenciler 3 yıl boyunca teorik-uygulama derslerini alıyorlar. Son sınıfa geldiklerinde belirli not ortalamasının üzerindeki istekli öğrencileri daha önceden anlaşma yaptığımız sanayi kuruluşlarıyla, firmalarla eşleştiriyoruz. Son sınıf öğrencilerimiz bir yıl boyunca fakültelerine gelmeden sanayide birebir firmanın bir mühendisiymiş gibi çalışıyor, iş ortamını görüyor, tecrübe ediniyor. Bu şekilde öğrencilerimiz hayata bir yıl erken başlamış oluyor. Öğrencilerimizin sigortası üniversitemiz tarafından karşılanıyor. Firmalar tarafından da asgari ücretin yarısı kadar maaş ödeniyor. Yaptığımız araştırmalara göre de firmalarda intörn mühendis olarak çalışan öğrencilerimizin yüzde 70’i aynı firmada istihdam ediliyor. Biz intörn mühendisliği çok önemsiyoruz. Bu sistemi meslek yüksekokullarımızda da uyguluyoruz. İntörn mühendislik konusunda firmalardan da olumlu geri dönüşler alıyoruz. Daha önceden tereddütle yaklaşan firmalar şu anda erkenden gelip protokol imzalıyorlar. Bizim de üniversite olarak en büyük avantajımız Konya sanayisinin çok gelişmiş olması. Çok sayıda sanayi kuruluşu var. Ayrıca öğrencilerimizi sadece Konya ile de sınırlamıyoruz. Öğrenci dilediği şehirde intörn mühendislik yapabiliyor" şeklinde konuştu.

42 Yaşında Gelenekleri Olan, Köklü Bir Fakülteyiz
Üniversitemiz Tıp Fakültesinin 42 yaşında gelenekleri olan, köklü bir fakülte olduğunu ifade eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, "Üniversitemiz 2010 yılında kurulmuş olsa da fakültemiz çok daha eski bir geçmişe sahip. Selçuk Üniversitesi bünyesinde 1982 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayıp 1987 yılında ilk mezunlarını verdi. Bu sene 42. yılımızı kutlayarak 37. dönem mezunlarımızı verdik. 2012 yılından 2023 yılına kadar Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi olarak eğitim-öğretime devam ettik. Nisan 2023'te Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi ismini aldık. Bugüne kadar yaklaşık 6 bin hekim yetiştirdik. Bünyesinde 43 ana bilim dalı ve 33 bilim dalı bulunduran, 134 profesör, 66 doçent, 68 öğretim üyesi ve 863 araştırma görevlisi ile beraber toplam bin 101 eğitim elemanı ile çok geniş, dev bir kadroyuz. Fakültemizde köklü bir kültür var. Bu kültürle yetişmek ve bu kültürün bir bireyi olmak aidiyet duygusuna ciddi katkıda bulunuyor. Mezun olan her öğrenci fakültesiyle gurur ve övünç duyuyor. Bunun en önemli göstergesi de mezunlarımız tekrar uzmanlık yapmak için sıklıkla bizi tercih ediyorlar. Bu da fakültemizin eğitimi ve samimiyeti açısından oldukça önemli bir kriter" diye konuştu.

Öğrencilerimizi Gelecek Hayatlarına Hazırlamakta Oldukça İddialıyız
Üniversitemizin, Türkiye’nin en büyük kamu üniversite hastanelerinden birine sahip olduğunu aktaran Prof. Dr. Güner, "Hastanemiz yaklaşık bin 350 yatak kapasiteli. Hastanemizde yıllık yaklaşık 125 bin acil başvurusu mevcut. 2023 yılında 1 milyon 250 bin poliklinik hizmeti verildi. Günlük bakılan hasta sayısı 5-6 bin arasında. Bir yılda 85 bine yakın hasta yatırıldı ve 115 bin farklı boyutta ameliyat yapıldı. Çok büyük bir alana sahibiz. 185 bin metrekare kapalı, 140 bin metrekare açık alanda hizmet üretiyoruz. Türkiye’de yapılan ama hastanemizde yapılmayan hastane hizmetleri açısından neredeyse hiçbir hizmet yok. Akla gelebilecek bütün tedavi hizmetleri hastanemizde uygulanıyor. 2018 yılında yeni bir yerleşkeye taşındık. Son derece modern alt yapıya sahip hastanemiz var.  Bu verilerin ve kapasitemizin öğrenciler açısından öneminden bahsedecek olursak, öğrenciler hastaneye girdikleri zaman ne kadar çok öğrenci olursa olsun istedikleri an ve zamanda eğitimlerini kalabalık olmayan bir ortamda alma fırsatı buluyorlar. Hastanemizde birçok fakülteden aramıza katılan hekim arkadaşlarımız var. Hastaya yaklaşımlarda ve tanılarda fakültemizden mezun olan hekimleri bile ayırt edecek durumdayız. Çünkü tıp eğitimi usta çırak ilişkisi ile ilerleyen bir eğitimdir. Ne kadar çok vaka görülür ve tecrübeli hocalarla ders ve vizite yapılırsa öğrenciler gelecek hayatlarına o kadar hazır hale gelirler. Bu konuda da biz oldukça iddialıyız" ifadelerini kullandı.


Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Türkiye’de Marka Değerine Ulaşmış, Tercih Edilen Bir Fakülte 
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi hakkında bilgi veren Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir ise, "Fakültemiz 2012 yılında kurulmasına rağmen kendi döneminde diğer diş hekimliği fakültelerine göre Rektörlüğümüzün de büyük destekleri ile ciddi manada ileri seviyeye ulaşmıştır. Şu anda Türkiye’de marka değerine ulaşmış, tercih edilen bir fakülte haline gelmiştir. Fakültemiz, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde 60 öğrenci ile eğitime başlamış ve 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde de ilk mezunlarını vermiştir. Sistemi oturmuş, kendi binasına sahip bir fakülteyiz. Genelde bu dönemde kurulmuş diğer diş hekimliği fakültelerine baktığımızda kendimizi bu konuda şanslı hissediyoruz. Günlük bin-bin 200 civarında hasta kabul ediyoruz. Öğrenci eğitiminde herhangi bir hasta sıkıntısı yaşamıyoruz. Türkiye ortalaması ile karşılaştırdığımızda da çok iyi durumdayız. 200 diş ünitemiz var. Bizim dönemimizde açılan fakültelere baktığımız zaman ciddi manada yüksek bir sayı. Pratik ağırlıklı eğitim veren fakülte olduğumuz için öğrencilerimiz ne kadar fazla vaka görürse o kadar öz güvenli bir şekilde mezun oluyorlar. Hasta ile karşı karşıya kaldıklarında herhangi bir sıkıntı yaşamadan direk müdahale edebiliyorlar. Bu da bizim fakültemizin artılarından diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Hizmet Üreten En Büyük 3’üncü Üniversite Hastanesiyiz
Tıp fakültelerinde öğrencilerin ders aldıkları alanların önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Güner, "6 amfimiz bulunuyor. Amfiler dışında anatomi, fizyoloji, mikrobiyoloji ve biyokimya bağımsız laboratuvarlarımız mevcut. Mikroskobik ve anatomi olarak geniş bir altyapıya sahibiz.  Hastane olarak da çok sayıda poliklinik hizmeti sunuyoruz. Öğrencilerimiz, hoca ve asistanlarıyla bire bir hasta görme fırsatı buluyorlar. Polikliniklerimizde mutlaka asistanlarımızın yanında birkaç öğrencimiz olur. Bu oldukça önemli. Türkiye’nin hizmet üreten en büyük 3’üncü üniversite hastanesi olduğumuz için öğrencilerimiz, asistanların yanında çok sayıda hasta görme imkanına sahipler. 3 MR cihazımız, her iki yerleşkemizde de bütün görüntüleme cihazlarımız mevcut. Laboratuvarlarımızda yapılmayan bazı testler ile ilgili dış laboratuvarlarla anlaşmalarımız var. Tamamen kendi kendine yetebilen, dışarıdan çok az sayıda hizmet alan bir kurumuz. Akademik açıdan da etkili bir fakülteyiz. Çok ciddi dergilerde çok ciddi yazılarımız ve çalışmalarımız sürekli yayınlanıyor. Akademisyen başına yılda 3-4 çalışmaya ulaştığımız noktalar var. Bu konuda övünmeyi de hak ettiğimizi düşünüyorum. Öğrenci adaylarımız inşallah gelirler, görürler. Fakültemizde ziyarete gelecek aday öğrenciler için stant oluşturduk. Merak eden aday öğrencilerimizi fakültemize bekliyoruz" diye konuştu.

İş Garantili Bölümler
Organize sanayi bölgesi (OSB) içerisinde yer alan Üniversitemiz OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Oğuz, "Lisans programlarına nasıl değer veriyorsak aynı şekilde ön lisans programlarına da değer veriyoruz. 7 meslek yüksekokulumuz var. Necmettin Erbakan Üniversitesi OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, çok farklı konsepte hazırlanmış ve planlanmış bir meslek yüksekokulu. Bünyesindeki bölümler tamamen sanayiye yönelik, sanayinin talebi doğrultusunda, neredeyse iş garantili bölümler. Ders müfredatlarını dahi OSB'nin yetkili sanayi kuruluşları belirliyor. Öğrenciler eğitimlerini aldıktan sonra da istihdama yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu meslek yüksekokulumuzda da öğrenciler birinci dönem teorik derslerini görüyorlar. 2. dönemde 2 gün, 3. dönemde 3 gün, 4. dönemde ise 4 gün eğitim-öğretimlerini sanayide uygulamalı şekilde geçiriyorlar. Böylece belirli bir yetkinlik kazanıp ara eleman olarak mezun ediyoruz. Bu öğrencilerimizin de işe yerleşme oranı bir hayli yüksek. Böyle bir kurgulama yaptık ve başarılı olduğumuza inanıyorum. Hatta 4 yıllık bir bölümü bitirip iş garantisi nedeniyle tekrar meslek yüksekokulumuzda 2 yıllık bölüm okuyan öğrencilerimiz var. Bölümlerimiz de oldukça nezih ve ilgi çekici" dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Üniversite Tercih Formunda da Akrediteli Olarak Yayınlandı
Akreditesi onaylanmış bir tıp fakültesinin öğrencilerine sağlayacağı avantajlardan bahseden Prof. Dr. Güner şu şekilde konuştu: "Bu yıl akreditasyon için çalışmalarımızı tamamladık ve akredite edildik. Bundan sonraki dönemlerde öğrencilerimiz artık akrediteli bir tıp fakültesinden mezun olacaklar. Akreditasyonun en önemli amacı eğitimin uluslararası ölçekte belirli bir standarta getirilmesi. Yaklaşık 3 yıldır bu konu ile ilgili ciddi çalışmalar sürdürülüyordu. Bize nasip oldu. 2024 yılı Ocak ayı itibariyle akredite olduk ve üniversite tercih formunda da akrediteli olarak yayınlandı. Akreditenin amacı dünyadaki tüm eğitimi belirli bir standarta getirerek, bu standartta mezun olan öğrencilerin gittikleri yerlerde diplomalarının tanınır hale gelmesini sağlamak. Bu noktada da önemli bir eşiği aştığımızı düşünüyoruz. Üniversitemiz Tıp Fakültesinden mezun olan arkadaşlar akredite olduklar için yurt dışında bazı ülkelerde direk sınavsız, bazı ülkelerde de hak ediş sınavları ile mesleklerini yapabilecekler. İnşallah Haziran 2025 itibariyle  basit birkaç düzeltmeden sonra tam akreditasyonumuzu da alacağız. Fakülte olarak çok güzel bir program geliştirdik. O programın verilerini henüz sunamadık. Bu verilerin sunulabilmesi için 2 yılıık bir süre talep ediyorlar. Akademisyenler ve öğrenciler açısından her şeyin tek merkezden yürütüldüğü, kontrolü son derece kolay, sınavlarla ilgili hem görme hem de değerlendirme açısından yapay zekanın kullanıldığı bizim açığımızı veya fazlamızı gösteren bu programı akreditasyon kurumu göremediği için tam akreditasyon ileri tarihe ertelendi. Bu programın verilerini gördükleri takdirde çok büyük bir ihtimalle bir aksilik olmazsa tam akredite bir fakülte olacağız. Üzerinde çok ciddi çalışıyoruz. Çok köklü bir kurumda eski alışkanlıkları değiştirmek, yeni teknolojilere uymak yeni kurulan ve kurgulanan kurumlardaki kadar kolay olmuyor."



Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin Kısa Zamanda Akredite Olacağını Düşünüyoruz

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin akredite çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tunçdemir, "Diş hekimliği fakülteleri arasında akreditasyon yeni bir kavram. Çok eskiye dayanmıyor. Biz 1.5 yıl önce Türkiye'deki tek diş hekimliği akreditasyon derneği olan Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Derneği'ne (DEPAD) başvurmuştuk. Fakat üye sayısı çok fazla olmadığı için işler biraz yavaş ilerliyor. Bir revizyon aldık. Aşırı derecede zor olan revizyonlar değil. Düzenlemeleri yaptık ama zaman gerektiren bir durum. Kısmet olursa eylül veya ekim gibi geri dönüşleri yapacağız. Sonrasında inşallah kısa zamanda akredite olacağımızı düşünüyoruz. Biz bu tür kavramları önemsiyoruz. Akreditasyonun gerçekten bir çok avantajı var. Öğrencilerin girdikleri sınavlardaki başarı oranları, hocaların sordukları soruların zorluk oranları, cevaplanma oranları gerçekten şeffaf bir şekilde eğitim kalitesini ciddi manada üst seviyelere çekmeye yarıyor. Hem öğrenci nerede yanlış yaptığını görüyor hem de hoca ilgili ders ile alakalı bir eksiği varsa onu gideriyor. Kazan kazan ilişkisi içerisinde istenilen başarıya ulaşılıyor. Bu benim en çok istediğim kavramlardan bir tanesi. İnşallah en kısa zamanda bizde akreditasyon belgesine sahip olacağız" dedi.

Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştireceğiz
Canlı yayında diş hekimliği eğitiminde kullanılan yeni teknolojiler ile ilgili gelen soruları cevaplayan Prof. Dr. Tunçdemir şu şekilde konuştu: "Diş hekimliğinde Fantom Laboratuvarı adı verilen bir laboratuvar sistemi var. Öğrenciler kliniğe çıkmadan önce hastaya normal klinikte uygulaması gereken her türlü işlemi bu laboratuvar içerisinde bulunan robotlarda uygulayabiliyorlar. Bu robotlardan fakültemizde 54 adet bulunuyor. Sınıflarımız 100'er kişilik. Öğrencilerimizi ikişer gruplara bölerek bu robotlar üzerinde birebir uygulama yapabiliyorlar. Fakülte olarak biz bu işi biraz daha ileriye taşıdık. Türkiye'de ilk defa simülasyon cihazları üzerinde uygulamalı eğitim-öğretimimize başlayacağız. Robotlar üzerinde öğrencilerimiz uygulama yaparken yanlış bir işlem yaptığında bu simülasyon cihazları uyarı verecek ve doğru uygulama konusunda bilgi aktarımı yapacak. Örneğin bir dişin çok farklı sertlik dereceleri vardır. En dış tabakası olan mine çok serttir. Siz normal uygulamalarda bunu göremezsiniz. Kliniğe çıktığınızda uygulamada zorlanabilirsiniz. Bu simülasyon cihazlarında minenin sertliğini de hissederek dişi kesersiniz, bir çürükle karşılaştığınız zaman direk o boşluğa tekrar düşersiniz. Bu simülasyon cihazları ile öğrencilerimize en üst seviyede eğitim vermeyi hedefliyoruz." 

TEKNOFEST Gruplarına Çalışma Mekanları ve Maddi Destek Sağlıyoruz
Üniversitemizin TEKNOFEST'te elde ettiği başarılar ve bu başarıları getiren eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Oğuz, "TEKNOFEST tüm Türkiye'de önemsenen büyük bir organizasyon. 2018 yılında yapılmaya başlanılan bu büyük organizasyona ilk yıldan itibaren katılıyoruz. Elde ettiğimiz çok sayıda başarı var. Örneğin geçen yıl gerçekleştirilen Helikopter Yarışması'nda birinciliğimiz var. Çok sayıda TEKNOFEST grubumuz var. Bu gruplara çalışma mekanları ve maddi destek gibi imkanlar sağlıyoruz. Gruplar kendi bünyelerinde usta çırak ilişkisi ile çalışmalarını yürütüyorlar. 1. sınıfta gruba katılan öğrenci, son sınıfta grup yöneticilerinden biri haline geliyor. Biz TEKNOFEST'i ve proje üreten gruplarımızı önemsiyoruz ve destekliyoruz" dedi.

Öğrencilerimizi, Mesleki Hayatlarına İyi Hazırlıyoruz
Üniversitemiz Tıp Fakültesinin taban puan, kontenjan durumu ve eğitim içeriği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Güner, "Yeni bir üniversiteye sahibiz ve bunun avantajını kullanıyoruz. Tıp fakültemiz de köklü bir fakülte. Bunun da avantajını kullanıyoruz. Fakültemiz 2023 tercihlerinde 17 bin 500 sıralarında son öğrencisini aldı. Bu sene akreditasyon ile beraber çok daha fazla tercih edileceğimizi düşünerek en azından bu düzeyi muhafaza edeceğimizi tahmin ediyoruz. 240 öğrenci kontenjanımız var. Tüm öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Benim kendi mantalitemde bir genç, tıp fakültesi öğrencisi olduğu andan itibaren bir öğretim üyesinin yanına giderek her zaman hasta görebilir. İlk 3 sene teorik eğitim, temek bilgiler verilir. 4'üncü sınıftan sonra tamamen eğitim hastanede devam eder. Hastanenin içerisinde 50-60 kişilik 20'ye yakın derslik bulunur.  Öğrenci hangi bölümde staj yapıyorsa eğitimleri, uygulamaları ve teorik bilgileri hastane içeirisindeki bu dersliklerde görür. 6'ncı sınıfta intörn hekim olarak asgari ücret karşılığında çalışılmaya başlanır. Hekim sıfatıyla sorumlu hocası ile beraber hizmet üretmeye devam eder. Tıp fakültesi oldukça meşakkatli ve yorucu bir eğitim. Mezun olduktan hemen sonra insan sağlığı ile direk temas edildiği için mümkün olduğu kadar hazır olması gerekir. Bu bilgi ve donanıma sahip olabilmesi için son sene tamamen hekimmiş gibi çalıştırmaya gayret gösteriyoruz. Çok geniş imkanlara sahip bir kurum olduğumuz için öğrencilerimiz gayet iyi hazırlanıyorlar. Çocuk acil, erişkin acil ve ameliyathane şartlarında neredeyse görmedikleri hiç bir şey kalmıyor" şeklinde konuştu.

Diş Hekimliğinde İş İmkanları
Diş hekimliğinin iş imkanları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tunçdemir, "Belirli bir yaştan sonra öğrencilerin ailelerinden maddi destek almaları ister istemez zorlaşıyor. O yüzden son sınıfta öğrencilere kendilerine yetecek miktarda bir maaş ödemesi yapılıyor. Mezun olduktan sonra arzu ederlerse Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na girip ortalama olarak 3 yıllık bir eğitim süresince devlet memuru statüsünde maaş alarak uzman diş hekimi olabiliyorsunuz. Ağız ve diş sağlığı merkezi atamalarına başvurabilirler. İsterlerse de özel muayene açarak hayatlarını idame ettirebilirler. Bununla ilgili de herhangi bir kısıtlama yok. Türkiye'nin herhangi bir yerinde özel muayenehane açabiliyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

Mühendis Adaylarına Tavsiyeler
Mühendislik fakültesinde okumak isteyen mühendis adayı öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Oğuz, "Üniversitemizde seçtikleri mühendislik dalında yeterli eğitim ve öğretim veriliyor. Ancak iyi bir yabancı dile hakim olmak mühendisliğin olmazsa olmazlarından bir tanesi. Konya'dan bahsedecek olursak tamamen dünyaya açılmış durumdayız. Konyalı sanayicilerimizin neredeyse hepsi ihracat yapıyor. Bu nedenle dil bilen mühendis ilk tercihler arasında. Bu konuyu pas geçmemelerini tavsiye ediyorum. Üniversitemizde 200'ü aşkın aktif öğrenci topluluğumuz var. Bu öğrenci topluluklarında yer alarak hem arkadaş çevrelerini genişletmeleri hem de sosyalleşmelerini tavsiye ediyoruz. Konya sanayisi bir çok alanda gelişmiş durumda. Konya sanayisini gezerek, düzenlenen fuarlara katılarak kendi kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilirler" dedi.

Öğrencilerimizin Eğitim Esnasında Kullandığı Hemen Hemen Her Türlü Malzemeyi  Fakülte Olarak Karşılıyoruz
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde okumak isteyen aday öğrencileri ve ailelerini sevindirecek haberler veren Prof. Dr. Tunçdemir, "Diş hekimliği masraflı bir programdır. Çünkü bizim malzemelerimizin çoğu yurt dışından döviz endeksli geliyor. Bu nedenle de toplamda yüksek bir mebla ortaya çıkıyor. Velilerimize buradan güzel haber verelim. Öğrencilerimizin eğitim esnasında kullandığı hemen hemen her türlü malzemeyi biz fakülte olarak karşılıyoruz. Bir çok diş hekimliği fakültesinde öğrenciler bu malzemeleri kendileri temin ederler. 

Fakültelerimizde ve özellikle Mühendislik Fakültesinin bölümlerinde stantlar açılmış durumda. Fakülte ve bölümler hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen aday öğrencileri bu stantlarımıza bekliyoruz. Dört gözle öğrencilerimizi bekliyoruz. 

Öğrencilerimiz, tıp fakültesini garanti bir meslek olarak görmemeliler. Hekimlik meşakkatli bir hayat. Burada kazandıklarınız ve kaybettikleriniz hayatınızda ciddi kırılmalara sebep olabiliyor. Hekim olmaya karar vermiş öğrenciler tıp fakültemizi bizzat gelip görebilirler. İnşallah herşey öğrencilerimizin gönlünden geçtiği gibi olur. 

Genç eğitim kadromuzla, pandemiye uygun dizayn edilmiş kliniklerimizle eğitim odaklı bir Diş Hekimliği Fakültesiyiz. Pandemi döneminde bile birden 5'inci sınıfa kadar eğitim-öğretime son hız devam eden Türkiye'deki tek diş hekimliği fakültesiyiz. Ne olursa olsun eğitimde varız diyoruz.