C.R.A. des sciences et technlogies (BITAM)
17.11.2023

Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM) Mekanik Test Laboratuvarımız TÜRKAK Akreditasyon Belgesi’ni Almaya Hak Kazandı.

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM), ISO/IEC 17025 alanında Avrupa Akreditasyon (EA) ve Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ile çok taraflı anlaşma (MLA/MRA) imzalamış olan Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

BİTAM, 11–12 Mayıs 2023 tarihlerinde TÜRKAK tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda, TS EN ISO/IEC 17025:2017 Standardına göre Çekme Mukavemeti Tayini, Brinell Sertlik Deneyi, Vickers Sertlik Deneyi, Rockwell Sertlik Deneyi ve Optik Emisyon – Spektral Analiz Deneyi kapsamlarında akredite oldu.

Ülkemizdeki üniversite laboratuvarları içerisinde çok sınırlı sayıda akredite laboratuvarın yer aldığı bu alanda bölgemizdeki ilk akredite merkezi araştırma laboratuvarı olan BİTAM, üniversitelerin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu analizleri uluslararası kalite standartları ölçeğinde yapabilecek.

Ölçüm yeterliliğinin önemli bir göstergesi olan “akredite laboratuvar” unvanını alarak ulusal ve uluslararası düzeyde analiz kalitesini tescilleyen laboratuvarımızda kaliteli ve güvenilir analiz imkanları sunulacak.

Akredite olunan analizler;
Metal ve Alaşımdan Yapılan Ürün ve Malzemeler
Deneyi Yapılan Malzemeler /
Ürünler