Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü
21.05.2024

TEKNİK GEZİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü'nden İki Önemli Firmaya Teknik Gezi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü öğrencileri, 21 Mayıs 2024 tarihinde sektörün öncü firmalarına yönelik bir teknik gezi gerçekleştirdi. 50 kişilik öğrenci grubu, akademik danışmanları eşliğinde yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Solimpeks AŞ ve havalı fren sistemleri üretimi yapan Yumak AŞ firmalarını ziyaret etti.

Gezinin ilk durağı olan Solimpeks AŞ, yenilenebilir enerji çözümleri üzerine çalışmalar yapan bir firma olarak dikkat çekiyor. Öğrenciler, burada güneş enerji sistemleri, güneş panelleri ve ısı pompaları gibi yenilikçi ürünlerin üretim süreçlerini yerinde görme fırsatı buldu. Firma yetkilileri, öğrencilerle üretim hattını gezdirirken yenilenebilir enerji sektörünün geleceği ve bu alandaki teknolojik gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İkinci durak ise havalı fren sistemleri üretiminde öncü firmalardan biri olan Yumak AŞ oldu. Öğrenciler, burada firmanın Ar-Ge bölümü ve üretim tesislerini gezerek, havalı fren sistemlerinin tasarımı, üretimi ve test süreçleri hakkında detaylı bilgi edindi. Ayrıca, sektördeki yeni teknolojik trendler ve kalite kontrol süreçleri konusunda da bilgiler paylaşıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü öğrencileri, her iki ziyaretten de oldukça memnun ayrıldı. Gezi, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikle pekiştirmelerine ve sektördeki yenilikçi uygulamaları yerinde görmelerine olanak tanıdı.

Teknik gezinin gerçekleşmesinde destek veren rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu hocamıza ve Dekanımız Prof. Dr. Süleyman Savaş Durduran hocamıza teşekkür ederiz.