Coordination Erasmus
20.08.2024

İtalya ile Akademik Bağlarımızı Güçlendiriyoruz: UPO ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü için Ortaklık

İtalya ile Akademik Bağlarımızı Güçlendiriyoruz: UPO ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü için Ortaklık

Bugün, 15.000'den fazla öğrencisiyle köklü bir geçmişe sahip ve yenilikçi eğitim anlayışıyla öne çıkan Università degli Studi del Piemonte Orientale (UPO) ile yeni bir ikili anlaşmaya imza attık! 31 Temmuz 1998’de kurulan UPO, Alessandria, Novara ve Vercelli gibi şehirlerde faaliyet gösteren, bölgesinin akademik başarılarına büyük katkılar sunan, dinamik ve genç bir üniversitedir. Özellikle mezunlarının %76'sının ailelerinde ilk üniversite diplomasını kazanan kişi olması, UPO’nun sosyal alanda ne denli büyük bir rol oynadığını gözler önüne sermektedir. Bu anlaşma, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü için, lisans düzeyinde öğrenci ve personel ders verme değişimi kapsamındadır.


UPO, yerel köklerine sadık kalırken, aynı zamanda uluslararası alanda da güçlü bir varlık gösteren, glocal bir kampüs olarak dikkat çekiyor. Her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan bu prestijli üniversite, %10 oranında uluslararası öğrenci kabul ediyor ve dünya genelindeki pek çok üniversite ile işbirliği içerisinde. Bizler de bu anlaşma sayesinde öğrencilerimize yepyeni fırsatlar sunacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz!

---

Strengthening Our Academic Ties with Italy: Partnership with UPO for the Department of Political Science and International Relations

Today, we have signed a new bilateral agreement with Università degli Studi del Piemonte Orientale (UPO), a university known for its strong academic tradition and innovative approach to education, serving over 15,000 students. Founded on July 31, 1998, UPO operates in the cities of Alessandria, Novara, and Vercelli, contributing significantly to the academic success of the region. Notably, 76% of its graduates are the first in their families to earn a university degree, highlighting UPO’s substantial social impact. This agreement includes student and staff exchange programs for undergraduate courses in the Department of Political Science and International Relations.

UPO stands out as a "glocal" campus, deeply rooted in its local community while maintaining a strong global presence. This prestigious university, which hosts thousands of students annually, welcomes 10% international students and collaborates with numerous universities worldwide. We are excited to offer new opportunities to our students through this partnership!