Coordination Erasmus
09.10.2024

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile University of Limerick Arasında Tarih ve Arkeoloji Alanında Yeni İkili Anlaşma!

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile University of Limerick Arasında Tarih ve Arkeoloji Alanında Yeni İkili Anlaşma!

Üniversitemiz, İrlanda'nın prestijli eğitim kurumlarından University of Limerick (ul.ie) ile Tarih ve Arkeoloji bölümleri arasında personel ders verme hareketliliği odaklı yeni bir ikili anlaşma imzaladı. Bu anlaşma sayesinde, her iki üniversitenin akademik personeli, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımını artırarak, tarih ve arkeoloji alanında uluslararası akademik iş birliğini güçlendirecek.

1972 yılında kurulan Limerick Üniversitesi (UL), bağımsız ve uluslararası odaklı bir kurum olarak, 18.000'in üzerinde öğrenci ve yaklaşık 2.000 personel ile dinamik bir topluluk sunmaktadır. Genç, enerjik ve girişimci bir üniversite olarak, eğitim, araştırma ve akademik mükemmeliyet konularında gurur verici bir geçmişe sahiptir. UL, sanat, iş, mühendislik, sağlık, bilgi teknolojisi, hukuk, matematik ve doğal bilimler gibi çeşitli disiplinlerde geniş bir program yelpazesi sunmaktadır. BA Sanat diploması ve İşletme Çalışmaları Lisans Programı gibi bazıları İrlanda'nın en büyük programları arasındadır.

UL’nin misyonu, akademisyenlerin uzmanlıklarını kullanarak, bilgi yaratmak, geliştirmek ve paylaşmak suretiyle hem öğrencilerine hem de topluma fayda sağlamaktır. Kampüs, muhteşem ve çevre dostu tasarımıyla tanınmaktadır; İrlanda'nın ilk olimpik yüzme havuzu, kapalı spor arenası ve 1.100 kişilik konser salonu gibi birinci sınıf spor ve kültürel tesislere ev sahipliği yapmaktadır.

Limerick şehir merkezine 5 km ve Shannon Uluslararası Havalimanı'na 20 km uzaklıkta bulunan kampüs, ayrıca bölgedeki spin-out faaliyetlerini destekleyen Nexus İnovasyon Merkezi'ni de barındırmaktadır. Bitişiğinde yer alan Ulusal Teknoloji Parkı, İrlanda'nın ilk bilim/teknoloji parkıdır ve 80'den fazla kuruluşa ev sahipliği yaparak 3.000'den fazla kişiye istihdam sağlamaktadır.

---

New Bilateral Agreement in the Field of History and Archaeology Between Necmettin Erbakan University and the University of Limerick!

Our university has signed a new bilateral agreement focused on staff teaching mobility with the prestigious University of Limerick (ul.ie) in Ireland, specifically in the fields of History and Archaeology. Through this agreement, academic staff from both universities will strengthen international academic cooperation by sharing knowledge and experiences in the field of history and archaeology.

Founded in 1972, the University of Limerick (UL) is an independent, internationally focused institution with a dynamic community of over 18,000 students and nearly 2,000 staff. As a young, energetic, and entrepreneurial university, it boasts a proud history of excellence in education, research, and academic achievements. UL offers a wide range of programs across various disciplines such as arts, business, engineering, health, information technology, law, mathematics, and natural sciences. The BA in Arts and the Bachelor of Business Studies are among the largest programs in the country.

UL's mission is to benefit both its students and society by using academic expertise to create, develop, and share knowledge. The campus is known for its beautiful and environmentally friendly design and is home to world-class sports and cultural facilities, including Ireland’s first Olympic-sized swimming pool, an indoor sports arena, and a 1,100-seat concert hall.

Located 5 km from Limerick city center and 20 km from Shannon International Airport, the campus also houses the Nexus Innovation Centre, which supports regional spin-out activities. The adjacent National Technology Park, Ireland’s first science/technology park, hosts over 80 organizations and employs more than 3,000 people.