FACULTÉ D'AGRICULTURE EREĞLİ
06.06.2024

Filistin’de Toprak Meselesi ve Tarım

Filistin’de süregelen ve İsrail tarafından Filistinlilere uygulanan soykırıma dikkat çekmek için Fakültemizde “Filistin’de Toprak Meselesi ve Tarım” başlıklı panel düzenlenmiştir.
Dekan Yardımcılarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Çetin PALTA’nın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Dr. Öğr. Üyesi Mithat DİREK (Tarım Ekonomisti), Mahmoud NAZZAL (Ziraat Yüksek Mühendisi) ve İbrahim SATI (Tarihçi) konuşmacı olarak katılmışlardır.
Açılış konuşmasını Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Önder TÜRKMEN yapmıştır. Konuşmasında, etki derecesinin tartışılabilir ancak konunun gündemde kalması ve unutulmaması için sıklıkla hatırlatılması gerektiğini söylemiştir. Tarihçi İbrahim SATI, son yüzyıldaki nüfus değişimlerini ve günümüze kadarki olan süreçleri tarih perspektifinde değerlendirmiştir. Mahmoud NAZZAL, Filistin’de İsrail tarafından uygulanan baskı ve zulmü bütün çıplaklığıyla fotoğraf ve videolarla anlatmıştır. Dr. Öğr. Üyesi Mithat DİREK, konuşmasında ilk çağlardan bugüne, yöredeki tarımsal gelişmeleri sunumunda göstermiştir. Duygusal anların yaşandığı toplantıda katılımcılar soru ve katkılarıyla Filistin’de olan olayları değerlendirmişlerdir. Program, toplu fotoğraf çekimi ve Filistin’de yaşananların gösterildiği serginin gezilmesi ile sona ermiştir.