FACULTÉ DES BEAUX-ARTS ET D'ARCHITECTURE
25.09.2023

45. UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında" Eşrefoğlu Camii " Dünya Mirası Listesinde

Suudi Arabistan'da düzenlenen 45. UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında, "Anadolu'nun Orta Çağ Dönemi Ahşap Direkli ve Kirişli Camileri" adıyla Eşrefoğlu Camii, farklı illerdeki 4 cami ile Türkiye'nin Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilen ilk seri kültürel varlıklarından biri olmuştur. Bu süreçte UNESCO Dünya Miras Listesine alınması hazırlıkları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca Eşrefoğlu Camii Alan Yönetimi Danışma ve Denetleme Kurulu üyesi olarak seçilen Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyemiz Doç Dr. Gülşen DİŞLİ'ye Eşrefoğlu Camii Yönetim Planı hazırlanması aşamasında gösterdiği değerli katkılarından ötürü teşekkür ederiz.