FACULTÉ DES BEAUX-ARTS ET D'ARCHITECTURE
12.01.2024

Fakültemizde "Kalite Yönetimi Sistemi Eğitimi" Verildi

Kalite bilincinin artırılması ve kalite kültürünün yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında, kalite süreçlerine ilişkin bilgilendirme yapılması amacıyla fakültemizde akademik ve idari personelin katılımıyla Prof. Dr. Ahmet Türkan ve Asuman Günerhan tarafından eğitim semineri verildi. 

Kalite ve Akreditasyon Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Kalite Yönetimi Sistemi Eğitimi” fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman tarafından yapıldı. Kahraman, üniversitenin gelişmesi adına akreditasyonun önemli olduğunu, bölümlerin akreditasyon için gerekli çalışmaları yapması halinde rektörlüğün sürecin tamamlanması için gerekli katkıyı vereceğini ifade etti.

Daha sonra Kalite ve Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Türkan, Rubrik eğitimi konusunda yapmış olduğu sunum ile “Kurum İç Değerlendirme Raporu”'nda olgunluk düzeylerinin ne anlama geldiği ve nasıl belirlendiğini anlattı. Türkan, bölümlerin stratejik planlarını yaparken nelere dikkat etmesi gerektiği ve nerelere akredite olunabileceği hakkında da bilgi verdi. Örnek olay çalışmasıyla verilen sorulara katılımcıların aktif olarak cevap vermesi sağlanarak eğitim interaktif bir şekilde gerçekleştirildi. Bilgisayar Mühendisi Asuman Günerhan'ın "Kurumsal Yönetim Bilgi Sistemi"nin kullanımı hakkında sunum ve örneklemeleri ile eğitim tamamlandı.