14 Mart Tıp Bayramında Mazlumlara Karşı Duyarsız Kalan Dünya Eleştirildi

15.03.2017

Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı. Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Öztürk’ün dünyanın pek çok yerinde çektiği  doğa fotoğrafları sergisinin açılmasının ardından Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Önder Kutlu, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, öğretim üyeleri, doktorlar ve tıp öğrencileri ile aileler katıldı.

Yeni Hastanenin Müjdesi Verildi

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatansev Konyalılar için önemli bir müjde verdi. “Fakülte bu yılın son çeyreğinde yeni yerine taşınacaktır.  Böylece hem bölgemize kaliteli ve bilimsel bir sağlık hizmeti vermiş olacağız hem de akademisyenler, hastaların dokümanlarından bilimsel çalışmalar yapabilecek.” diyen Vatansev ülke gündemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 70 düvel dahi Türkiye’nin üzerine gelse milletin yılmayacağını vurgulayan Vatansev, devletimizin dimdik ayakta duracağını belirtti.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca ülkemizin ve dünyanın oldukça önemli günlerden geçtiğini söyledi. Karaca: “Bu durum çerçevesinde biz hekimlere de ayrı görevler düşüyor. Sıkıntıların olduğu yerde hekim olmak zorunda… Gerek savaş hallerinde gerekse psikolojinin bozulduğu ortamlarda hekim mutlaka orada var. Hekim çelikten bir psikolojiyle o ortamda varlığını devam ettirmek zorunda.” dedi.

G 20 Ülkeleri İnsanlığını Kaybetse de Biz Mazlumun Yanında Olmaya Devam Edeceğiz

Almanya’da G20 zirvesinin alt komisyonunda Science 20 (S20) komisyon toplantısında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ile beraber Türkiye’yi temsil ettiklerini hatırlan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker sağlıkla ilgili dünyanın sorunlarının liderlere iletilmesi için bir metin hazırladıklarını söyledi. “Göçlerden savaşlara, açlıktan susuzluğa, ekolojik dengenin bozulmasından tıp eğitimine kadar birçok alanı kapsayan bu metnin önümüzdeki hafta Almanya Başbakanı Dr. Angela Merkel'e teslimi gerçekleşecek. Merkel de bunu dünya liderlerine paylaşarak imzaya açmış olacak. Bu süreçte G 20 ülkeleriyle yapmış olduğumuz toplantıda gördük ki mazlumun, acı çekenin, ekmek - doktor bulamayanın, hastaneye gidemeden can verenin dostu yok. G20 ülkeleri kendi menfaatleri içerisinde ilaç sanayiini yeni teknolojileri konuşuyorlar ama insanlığı kaybetmişler. Sınır anlaşmazlığı göçler ve savaşlar nedeniyle oluşan göçmenlerin sağlık sorunlarını yazdırabilmek için vermiş olduğumuz mücadele yaklaşık 1 saat sürdü. 20 ülkenin temsilcilerine sorunları teker teker anlattık.” diyen Şeker bu kadar gelişmiş ülke tanımına girmiş olan bu topluluğun vicdanının körelmiş olduğunu gördüğünü ve bu durumun kendisini yaraladığını belirtti. Şeker Türkiye’nin insana hizmet etmeye, çevreyi korumaya devam edeceğini de vurguladı.

Konuşmaların ardından Tıp öğrencilerinin konseri büyük beğeni ile izlendi. Başarılı bilimsel faaliyet gösteren öğretim üyelerinin ödüllendirilmesi ve akademik giysi töreni ile program sona erdi.

Konya'daki Tıp Bayramı Haftası Etkinlikleri

Ayrıca 14 Mart Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında üniversiteler ve sağlık kuruluşlarının yönetici ve çalışanları ile öğrencilerin katıldığı yürüyüş gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe; Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Rektörümüz Prof.Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektör vekili Prof.Dr. Mehmet Okka,  İl Sağlık Müdür vekili Dr.Bahattin Akyürek, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter vekili Uz.Dr. Mustafa Parlayıcı, Halk Sağlığı İl Müdür vekili Dr.Serkan Fındık, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Tıp Fakültelerinin idarecileri, sağlık kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

112 Acil Servis Ambulansları ve motorize ekiplerinin de sirenlerini çalarak eşlik ettiği yürüyüş, anıt alanına kadar devam etti. Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenk koyma töreninin ardından etkinlikler, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilen programla devam etti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker burada yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını ödeyecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Şeker, "Biz bir Allah razı olsun sözüne gece gündüz çalışan insanlarız. Sağlıkta dönüşüm politikalarıyla ortaya konan sağlıktaki hizmet standardında çıtanın yükseltilmesi altyapının güçlendirilmesi sonrasında gelişimin kolaylaşmasıyla beraber bizlerin yükü daha da artmış durumda" dedi.

16 Mart Perşembe günü saat 14.00'te Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans Salonunda "Sağlığın Gelişiminde; Sağlık Dergileri ve Bilimsel Dergilerin Geleceği" konulu panelle 14 Mart Tıp Bayramı Haftası Etkinlikleri devam edecek. 

Not: Programla ilgili ayrıntılar için tıklayınız

Paylaş
HABERLER