15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Başladı

11.07.2017

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Konya protokolünün katılımı ile şehitlik ziyaretleri, fotoğraf sergisi açılışı ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

İlk olarak askeri şehitlik ve polis şehitliğinde düzenlenen programa Konya Valisi Yakup Canbolat, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na görevlendirme ile gelen Tümgeneral Mehmet Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile askeri ve mülki erkân katıldı.

Protokolün şehitliklere karanfil bıraktığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla tamamlandı. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Mevlana Meydanı’ndaki programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çok sayıda programla 15 Temmuz şehitlerini andıklarını söyledi. Akyürek, halkın bilinçlenmesi ve bir daha böyle olayların yaşanmaması için bu tür birlikteliklerin son derece önemli olduğunu kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, 15 Temmuz’un tarihimizde önemli bir yer tutacağını belirterek, “15 Temmuz’un iki yönü var. Madalyonun bir yönü asrın ihaneti, asrın işgal girişimi, öbür yanı milletimizin zaferi, demokrasinin zaferi. Burada o fotoğrafları görüyoruz. Bu hafta boyunca milyonlarca hatmi şerifler, Mevlid-i Şerifler okunacak. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz milletimiz açısından zafer olarak, millet düşmanları için de hezimet olarak akıllarda kalacak” diye konuştu.

Konya Valisi Yakup Canbolat da Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde Konya’da 15 Temmuz’un unutulmaması ve hatırlanması amacıyla etkinlikler düzenlendiğini vurgulayarak 15 Temmuz demokrasi nöbetine tüm Konyalılara davet etti.

Hep birlikte sergiyi inceleyerek 15 Temmuz anı defterine duygularını yazan Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, milletvekilleri ve katılımcılar, son olarak Sultan Selim Camii’nde şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası ile Mevlid-i Şerif programına katıldılar.

Paylaş
HABERLER