Üniversitemiz, Güvenlik, Sağlık ve Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “1.Uluslararası Güvenlik, Sağlık, Çevre Kültürü ve İşyeri Güvenliği Çalıştayı- First International Workshop on SHE Culture & Workplace Safety” düzenlenmiştir. Çalıştayda, iş kazalarının önlenmesinde , sağlıklı, güvenlikli ve çevre duyarlı bir ortam hazırlamaya yönelik olarak gereken araçlar, teknoloji, özellikle bireysel sorumluluklar üzerinde sıklıkla durulurken, Türkiye, Fransa, İspanya, İsveç, Almanya ve İran’dan programa destek veren katılımcılar tarafından Avrupa, Avrasya, Yakın Doğu, Uzak Doğu ülkelerinden deneyimler aktarıldı.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, yaptığı açılış konuşmasında “Araştırma merkezinin çalışma konularının ulusal –uluslar arası ölçekli milli güvenlikten beşeri ilişkilerdeki güvene değin geniş bir yelpazede toplumun her kesimindeki yaşamı doğrudan etkilediğini ve bu konularda yapılacak araştırmaların bireysel, toplumsal ve ulusal kalkınmamıza rehberlik edeceğinden son derece önemli olduğunun altını çizdi.”
Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu yaptığı konuşmasında, Çalıştay sonuçlarının uygulamaya aktarılabilir, faydalı bir çalışma olması dileklerinin ardından, davetli katılımcılara Belediye adına “Konya Tabağı” hediye etti.
Çalıştayın ilk sunumunu, Üniversitemiz, Güvenlik, Sağlık ve Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezinin Başkanı Prof. Dr. Mohammad SHAHRIARI yaptı. Profesör SHAHRIARI Araştırma Merkezinin düzenlediği bu ilk etkinliğin amaçlarını şu başlıklarda topladı:“Merkezin gelecekteki çalışma konularını tesbit etmek, bu konularda araştırma yapan uluslararası diğer Araştırma Merkezleri ile karşılıklı ilişkileri güçlendirmek ve davetli konuşmacıların sunumlarıyla diğer ülke deneyimlerini paylaşmak ve tartışmak “.
Çalıştaya katılan katılımcılardan Prof. Dr. Herve’ BOILEAU, “ Kirlilik, toplum Sağlığı ve Risk Yönetimi ve Dioxin (kansorejen zehir) vakaları”, Dr. Shahrokh PEYKARJOU “Güvenlik, Sağlık ve Çevre Merkezinin Kirlilik Kontrölündeki Rolü”, Ali Özer “Konya’da katı Atık Yönetimi ve Enerji Üretimi”, Recep Aydoğdu “ Konya’da Tıbbi Atık Yönetimi”, Prof. Dr. Ahmad KHODADADI “Atıksudaki Ağır Metaller ve Güvenlik, sağlık ve Çevre Merkezi” Dr. Ann- Christine FALCK “Zayıf Ergonomi ve Riskleri” isimli tebliğlerini sundular.
Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mohammad SHAHRIARI eşiliğinde çalıştay katılımcıları Konya Çumra Şeker fabrikası Organik Bahçesine ve Çatalhöyük’te teknik incelemelerde bulundular.