“2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya” Basın Toplantısı Yapıldı

04.03.2016

57 İslam ülkesinin tamamının üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından, 2016 yılı için Konya’nın "İslam Dünyası Turizm Başkenti" seçilmesinin ardından basınla buluşuldu. Basın toplantısında Vali Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Müdürü aynı zamanda UNESCO Daimi Temsilcisi Musa Kulaklıkaya, Büyükşehir Belediyesi, Kültür Müdürlüğünden ve diğer paydaş kurumlardan yetkililer katıldı.

Yıl içerisinde başlaması, geliştirilmesi veya tamamlanması öngörülen projelerin anlatıldığı toplantıda ilk değerlendirmeyi Vali Muammer Erol yaptı. Konya’da güzel işlerin yapıldığını ifade eden Erol, bu güzel işlere yapanlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Konya’nın "İslam Dünyası Turizm Başkenti" unvanıyla bir şeyler yapmaya çalıştığının altını çizen Erol yeni projeleri de el birliğiyle hayata geçirecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tüm paydaşlara çabalarından ve gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür eden Erol, Konya için yapılan her yeni şeyin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise 2015 yılında Kudüs, 2016’da Konya ve 2017’de de Medine’nin bu İslam Başkenti olma payesiyle hizmet vereceğini hatırlatıp şunları söyledi: “İslam Dünyası Turizm Başkenti olmanın şüphesiz şehrimize kazandıracağı önemli hususları olacak. Şehrin bu çalışmalardan istifade etmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Faaliyetleri, Tanıtım, Kültür Sanat, Fuar, Yeni Yapılar, Sportif Etkinlikler, Restorasyonlar, Çevre Düzenleme faaliyetleri olarak 7 başlık altında toplayabiliriz. Bu kapsamda uluslararası çapta neler yapılabileceği ve bundan Konya’mızın ne kazanacağını da görme fırsatı yakalayacağız. Yapılacak konferanslara, fuarlara, ziyaretlere, etkinliklere katılımlar bizleri de mutlu edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Bir Başkent Daima Başkenttir

Belediye Başkanı Tahir Akyürek de şerefli bir bayrağı Kudüs’ten almış olmanın gururunu yaşadıklarını belirtip, Konya Turizm Eğitim Vakfı başta olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Akyürek: “Bir başkent daima başkenttir demiştik ve gerçekten bu konum şehrimiz açısından çok önemli. Bu süreçte çeşitli programlar hayata geçirilecek, şehrimiz de bu noktada belli görevleri yere getirecek. Tüm kuruluşlara bu noktada sorumluluklar düşüyor. Ben Konyalılar olarak bu işin hakkının verileceğini düşünüyorum. Gösterilen ilgiye de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Çalışmalarımız Şehrin Ortak Çalışma Kültürüne Katkı Sağlıyor

Toplantıda farklı bir konuya dikkat çeken Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu ise bu tür faaliyetlerin beraber çalışma kültürüne katkı sağladığının altını çizdi. Aylardır çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü beliren Kutlu, “Ortak çalışma kültürümüz ve işbirliği zeminini oluşturmak için yürütülen bu çalışmalarımızın son derece önem arz ettiğini düşünüyorum. Şehrin ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi noktası bu zikredilmeyen ama zikredilmesi gereken konunun da dikkate değer olduğunu söylemek istiyorum. Bizler de tabii Üniversite olarak bu çalışmalarda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Bu payenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Paylaş
HABERLER