23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

21.04.2017

“Türk milletinin egemenliğinin, iradesinin sembolü olan Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş bayramı olan 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz vatanımızı işgal eden düşmanlar karşısında büyük bir mücadele ve direnişle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla yönetmiş ve muzaffer olmuştur. Ayrıca 15 Temmuz’da saldırıya uğramasına rağmen patlayan bombalar altında toplantı yaparak milli iradeye karşı yapılmış bu hain saldırı karşısındaki takdire şayan duruşuyla da Gazi unvanını tescillettirmiştir.

Kurucu bir iktidar olarak yeni bir anayasa hazırlayıp, yeni bir devlet kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi; askeri, siyasi ve hukuki olarak pek çok görevi üstlenerek; her geçen yıl milli iradeden aldığı güç ve tarihi tecrübeleri ile demokrasimizi üst seviyelere taşımıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış günü olan 23 Nisan tarihi tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye edilen tek çocuk bayramıdır.  Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın; Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak bu ülkeyi bize emanet eden ecdadın torunları olarak atalarından almış oldukları mirası millî egemenlik bilinciyle gelecek nesillere de aktaracaklarına olan inancım sonsuzdur. Yarının büyükleri olacak çocuklarımıza tüm dünyada barış, huzur ve adaletin tesisi yönünde, gereken donanım ve birikimi sağlamak her birimizin sorumluluğudur.

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı öncesinden günümüze kadar şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; tüm dünya çocuklarının ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.”

 

Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER

Rektör

Paylaş
HABERLER