23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

20.04.2018

“Milletimizin iradesinin temsil edildiği egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş bayramı olan 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Türk milletinin bağımsızlığı için haklı ve onurlu mücadelesini sürdürdüğü zor yıllarda Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına dair inancını güçlendirmiş, milletimize özgüven aşılamıştır.

Gerek geçtiğimiz yıl referandumla kabul edilen başkanlık sistemi ve gerekse de milli egemenliğin sembolü olan demokratik seçimlerin sonucunda milletin özgür iradesi ile oluşan TBMM aracılığı ile ülkeyi idare edecek yöneticilerin seçimi; milletimiz adına bağımsızlığın bir göstergesi ve cumhuriyetin önemli bir kazancıdır.

Demokrasimizi, üstlendiği siyasi, askeri ve hukuki görevlerle ileri seviyelere taşıyan meclisimizin açılış günü 23 Nisan tarihi tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye edilen tek çocuk bayramıdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın atalarımızın emaneti bu vatana ilim ve bilim ışığında yol alarak sahip çıkacaklarına inancım sonsuzdur. Türk milletinin geleceği için vatanına faydalı ve bilgili nesiller yetiştirmek her birimizin sorumluluğudur.

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı öncesinden günümüze kadar şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, tüm dünya çocuklarının ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.”

Prof. Dr. Muzaffer Şeker

Rektör

Paylaş
HABERLER