3. Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu Büyük Beğeni Topladı

01.10.2024
Turizm Fakültesi

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında her iki yılda bir düzenlenen 3. Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu’nun açılış töreni yüksek bir katılım ile Üniversitemiz Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşma yapan 3. Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyum Başkanı Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, “Dünyada adına türbe yapılan ilk ve tek aşçı olan Ateşbaz-ı Veli Hazretlerinin anısını yaşatmaktan onur duyuyoruz. İki yılda bir yapılan sempozyumumuzda, bu yıl 95 bilimsel çalışma sunuldu. Ateşbaz-ı Veli hakkında pek çok yeni bilgiye sahip olmanın yanı sıra gastronomi temelli birçok çalışma literatüre kazandırılmış olacaktır. Konya’nın bir dünya kenti olmasında Ateşbaz isminin önemi anlaşılmalı ve önümüzdeki dönemlerde bu sempozyumun daha fazla büyümesi için tüm çevreler çaba sarf etmelidir. Sempozyumlarımızın gerçekleşmesinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.