7 Lisans Programımız Eğitimde Kaliteyi Tescilledi

18.07.2024
Kalite ve Akreditasyon Koordinatörlüğü

Üniversitemiz bünyesinde yer alan 7 lisans programı, yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam alanında yüksek nitelik ve kaliteyi ifade eden Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu; diploma ekleri, mezun belgesi ve transkriptlerde kullanmaya hak kazandı.

Sadece akredite olan lisans programlarının başvurabildiği Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği lisans programları ile Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik lisans programı, yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam alanında yüksek nitelik ve kaliteyi ifade eden TYÇ logosunu kullanma hakkını elde etti.
 


TYÇ logosunu kullanmaya hak kazanan lisans programı yöneticilerini ve akademisyenlerini tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Öğrenciler bir bölümü tercih ederken üniversitenin isminden ziyade fakülte ya da bölümün akredite olup olmadığına bakıyor. Çünkü akredite olmuşsa, onun diploması uluslararası arenada geçerliliğe sahip oluyor. TYÇ logosunu kullanma hakkını elde edebilmeniz için de ilk şart lisans programının akrediteye sahip olması. Diplomasında TYÇ logosunu taşıyan öğrencilerin diplomaları yurt dışında daha hızlı tanınıyor ve istihdam imkanları çok daha fazla. TYÇ logosunu diploma eklerine, mezun belgelerine ve transkriptlerine eklemeye hak kazanan lisans programlarımızı tebrik ediyorum. Üniversitemizin başarılarına katkıda bulunan tüm idari ve akademik personele teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Nedir
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ), Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan; ilk, orta ve yükseköğretim dâhil, mesleki, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilik esaslarını belirleyen ulusal yeterlilik çerçevesidir.
TYÇ, yeni yeterliliklerin geliştirilmesi, mevcut yeterliliklerin iyileştirilmesi, önceki öğrenmelerin tanınması, yeterlilikler arası yatay ve dikey geçiş olanaklarının belirlenmesi ve yeterliliklerin uluslararası kıyaslanabilirliğinin sağlanmasına imkân tanımayı hedeflemektedir.
TYÇ ile ilgili birçok politika ve strateji dokümanının incelenmesi, paydaşlarla yapılan toplantılar sonucunda eğitim ve öğretim sistemi ile iş piyasasının özelliklerinin ve gereksinimlerinin belirlenmesi ve diğer ülkelerin yaşadığı deneyimler üzerine yapılan kapsamlı araştırmalar sonucu bir dizi temel hedef belirlenmiştir.
 
Paylaş
HABERLER