Aliya İzzet Begoviç Ordularının Tugay Komutanı Hulisi Brzına Rektör Şeker’i Ziyaret Etti

02.05.2016

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker aralarında Saraybosna Nakşibendi Tekkesi Şeyhi ve Bosna Hersek`te savaş dönemindeki Aliya İzzetbegoviç Ordularının Tugay Komutanı General Halil Hulisi Brzına’nın da bulunduğu Boşnak heyeti ağırladı.

Ziyarette iki ülke arasındaki tarihi bağların derinliğine dikkat çekildi. Bosna Savaşı’nda nasıl komutan olduğunu ve savaş esnasında yaşanan olağanüstü durumları anlatan Brzına, dünyanın birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu’nun da bulunduğu ziyarette Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayan Brzına farklılıkların zenginlik olduğunu ve şu anda İslam coğrafyalarında devam eden çatışmaların bir an önce son bulması için dua ettiğini kaydetti.

Üniversitemiz, Konya ve Türkiye’deki eğitim hakkında Brzına ve beraberindeki heyete bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker 70 farklı ülkeden 842’i yabancı uyruklu öğrenciyi Üniversitemizde misafir ettiklerini belirtti. Şeker, Bosna ve Türkiye arasında kardeşlik bağı olduğunu dile getirerek bu bağları artırarak sürdürmek için önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

Paylaş
HABERLER