Aybüke Öğretmeni Son Yolculuğuna Uğurladık

13.06.2017

2016 yılında Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünden mezun olduktan sonra Ekim ayından bu yana Müzik öğretmeni olarak görev yaptığı Batman’ın Kozluk ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesinde sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Helallik alınması için ilk önce baba ocağına getirilen şehit öğretmenin cenazesi daha sonra Osmancık Kaymakamlığı önünde düzenlenen cenaze töreninin ardından Beyler Çelebi Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylani, Tufan Köse, Vali Necmettin Kılıç, şehidin ailesi, yakınları, arkadaşları ve binlerce vatandaş katıldı.

Osmancık Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende kızının tabutu başında konuşan Sadık Yalçın, Türklerin 5 bin yıldır bu topraklarda olduğunu söyleyerek, "5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha buradayız Allah'ın izniyle. Kimse bizleri yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk ne mutlu Türküm diyene!" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadığı konuşmasında, “Milli Eğitim camiası olarak yastayız. Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Terör hiçbir zaman kazanamayacaktır kaybetmeye mahkumdur. 80 milyon birlik ve kardeşlik içerisinde ülkemizin yarınını daha iyi ve güzel yapmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Aybüke’nin hatırasını yaşatacağız. Milletimizin başı sağolsun.” diye konuştu.

Beyler Çelebi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından şehit öğretmenin cenazesi Asri Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi.

Öğrenci Arkadaşları Al Yazmalı Başlığını Ailesine Takdim Etti

Üniversitemiz Halk Oyunları Topluluğu Eğitmen ve Koordinatörü Hüseyin Vehbi Karakaya, toplulukta beraber görev aldığı arkadaşları ve üniversitemiz Müzik Eğitimi Bölümünden beraber mezun olduğu sınıf arkadaşları Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törenin ardından cenaze evine taziye ziyaretinde bulunan topluluk üyeleri, şehit öğretmenin Konya kaşık oyunlarında giydiği al yazmalı başlığı aileye takdim etti.

Paylaş
HABERLER